ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kalkan, örnek kent konusunda ısrarlı…

Kalkan, örnek kent konusunda ısrarlı…
YAYINLAMA: 21 Ocak 2022 / 14.15
GÜNCELLEME: 21 Ocak 2022 / 14.15
Kentin asayiş bakımından en kötü dönemini yaşadığı yönündeki haberler üzerine sabahı arayan Emniyet Müdürü Ali Kalkan, “Gaziantep’te adam kaçırma yok, terör yok, çek senet mafyası yok, yalnızca asayişe dayalı müessir olaylar var. Biz, Gaziantep’in asayiş açısından örnek şehir olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Hırsız olduğunu biliyorsunuz

bir şey yapamıyorsunuz

Eskiden sanıktan delile, şimdiyse delilden sanığa gidilebildiğini söyleyen Kalkan, “Daha önce nasıl oluyordu? Adamı tutup karakola getiriyor ve söylettiriyordunuz, şimdi böyle bir şey yapma şansınız yok. Adamın hırsız olduğunu biliyorsunuz ama, elde delil olmadığı için hiçbir şey yapamıyorsunuz. Onu suç üstünde yakalayacaksınız ki işin bir kıymeti harbiyesi olsun” dedi.

Hırsızlık, adam öldürme ve

intihar için önlem almak zor

İntihar, adam öldürme ve hırsızlık olaylarında emniyetin önlem almasının mümkün olmadığını belirten Kalkan, “Adam tuvalete girip iple kendini tavana asıyor, tabancasını çekip karşısındakini kurşunluyor ve maymuncukla bir evi, bir dükkanı açıp hırsızlık yapıyor, soyuyorsa, bunlara karşı nasıl bir tedbir alabilirsiniz? Tinerci çocuklar suç işliyor, suç işlemeye teşebbüs ediyorsa biz ne yaparız? Onları ya karar, adalete teslim ederiz. Yasalar yetersizse adliyeden salıverilirler” diye açıklamada bulundu.

Yalnızca polisiye tedbirle olmaz

Tinerci çocuklar konusunda yalnızca polisiye tedbirlerle önlem almanın mümkün olmayacağına da değinen Kalkan şöyle konuştu: “Bu çocuklarla uğraşmak sadece polisin işi midir? Toplumun diğer katmanları da bu sosyal yaraya eğilmek durumunda değiller mi? 5000 çocuk var böyle. Bunlardan 3000’i adli soruşturma geçirmiş. Toplumun tüm kesimleri ve özellikle de sivil toplum örgütleri bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır.”

Polis 1 dakikada yetişir

Çocuk Şubesi, polis noktası, mobil ekip, polis merkezinin Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te hayata geçirildiğini kaydeden emniyet müdürü Ali Kalkan, “Zamanın içişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen bir genelge yayınlayarak her ilin Gaziantep’te uygulanan yönteme örnek almasını istedi. Şimdi her ilde, aynı şeyler var. Ne yetişir. Sokakta yürürken polis göremiyoruz eleştirisi yapanlar, bulundukları noktadan 155’i arasınlar, bakalım ekipler ne kadar sürede olay yerine ulaşacak” dedi.

Eleştirilecek hususlar olabilir

Kalkan, münferit olaylarla top yekün polisi suçlamanın yanlış olduğunu söylerken, “Eleştirilecek hususlar elbet olur, hatalar elbet olur. Eleştirinin tek yanlı yapılması talihsizlik. Görevimizi yapmak gayreti içerisinde olduğunuzu yeniden belirtmek istedim. Hizmetinde olduğunu bilincindedir. Yayınladığınız rakamları, araştırıyoruz sonuçlandığında sizleri bilgilendireceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *