ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kalite, modası geçmeyen iktidardadır

Kalite, modası geçmeyen iktidardadır
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2020 / 18.57
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2020 / 18.57
Maliyecilere hizmet içi eğitim

Gaziantep Defterdarlığı’na bağlı vergi dairelerinde görev yapan bakanlık atamalı personel ile merkezde görev yapan şeflere yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tekinkuş, kalite yönetiminin, her geçen gün hem yerel hem de küresel alanda rekabet eden örgütlerin ilgisini çektiğini ifade etti.

Hafta sonu GSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen maliyecilere yönelik hizmet içi eğitim seminerine, Defterdar İsmail Çelik, Defter-, dar yardımcıları, bakanlık atamak personel ile merkezde görevli şefler katıldı. Kalite yönetiminin TKY şemsiyesi altında toplandığını belirten Tekinkuş, toplam kalite yöntemiyle ilgili ayrı ayrı değerlendirmeler bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Amerikan Kalite Kontrol Derneğine göre kalite, bir mal veya hizmetin belirli bir gerekliliği karşılayabilme yeteneklerini ortaya koyan özelliklerin tümüdür.

Avrupa Kalite Kontrol Organizasyonuna göre ise kalite, bir malın veya hizmetin tüketici isteklerine uygunluk derecesidir. Aynı zamanda kalite, bir ürün veya hizmetin standartlara uygunluğu veya yeterlilik düzeyi olarak tanımlanabilirken, bazıları kaliteyi, modası geçmeyen iktidar olarak tanımlamışlardır. Bu tanımlardan da anlaşılacağı gibi kalite tanımları çeşitlilik göstermektedir. Çünkü herkes kalitenin kendisine bakan yüzünü tarif etmiştir. Bu bağlam da toplam kalite yönetimi kalite, verimlilik ve katılımcı ilişkisinden oluşan bir süreç olarak tanımlanabilmektedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *