ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kalite, çok üstün şeyleri üretmek için istekliliktir”

“Kalite, çok üstün şeyleri üretmek için istekliliktir”
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 15.22
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 15.22

Toplam kaliteyi uygulayan yöneticilerin kendileriyle çalışanların fikirlerini alarak hareket etmesi gerektiğini belirten Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Sevilay Şahin, kalitenin bir tesadüf değil, akılcı ve üst düzey çabaların sonucu olduğunu bildirdi.

“Toplam Kalite” konulu konferansta konuşan Dr. Sevilay Şahin, “Birimler arasındaki iletişim en üst düzeyde olmalı. Çalışanların yaptıkları işlerden gurur duymalarını özendirecek çalışmalar yapılmalı” dedi. Şahin, “Üst yönetim olarak kaliteyi çalıştığımız kuruma uyarlamalıyız. Japonya dünyada ekonomiyi elinde tutan bir ülkedir. Bunun nedeni de toplam kalitenin üst düzeyde tutulmasıdır. Eğitim kuramlarında hem çalışan hem de alıcı öğrencidir. Öğretmenler ise eğitimin satın alıcılarıdır” şeklinde konuştu.

Toplam kalitenin eğitime nasıl uygulanacağı konusuna da değinen Şahin, öğretmenlerin sadece kılavuzluk etmekle kalmamaları gerektiğini ifade ederken, “Öğrencilere kritik ve analitik düşünme sistemi kazandırmalıdır. Okullar eğitimin yaratıcı düşünce olgusunun sağlanması için eğitimde kalite uygulamalıdır. Burada üç olgu vardır. Öğrenciler, öğretmenler ve test etme değerlendirme metodu. Öğrenciler öğrenme ilişkilerini sorgulayacak şekilde bir olgu oluşturmak zorundadır. Öğretmenler toplam kalitenin en kritik noktasındadır. Öğrencilerin sınavlarını test sonucuna göre değil tüm yıl boyunca değerlendirmek gerekir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *