ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kalite belgesi ile kalite sağlanmaz

Kalite belgesi ile kalite sağlanmaz
YAYINLAMA: 04 Ekim 2020 / 17.07
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2020 / 17.07

SSK Hastaneleri’nde, randevulu sistem, ISO 2000 kalite belgesi çalışmalarının SSK’nı sorunlarını çözmekten uzak olduğunu ifade eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Doktor Ömer Kılınç, uygulamanın çalışanlar ve hizmet alanlar açısından daha büyük sorunları beraberinde getirdiğini söyledi.

Sendika binasında düzenlediği toplantıda SSK’da personel yetersizliğine değinen Kılınç, kurumun yurt genelinde 67 bin çalışanıyla 32 milyon nüfusa hizmet verdiğini belirterek, son zamanlarda uygulanan sağlık politikalan ile kurumun kâr amacı güden ve rant gözeten bir yapıya getirildiğini belirtti. ISO 2000 Belgesi çalışmalanna da değinen Kılınç “Kalite Belgesi alınarak hizmetin daha kaliteli olacağı iddia edilmektedir. Ancak bu çalışma ile özelleştermeye gidilen yolda bir adım daha atılacaktır. Çalışanlar verimlilik adı altında birbirini denetleyen kurumlar haline gelecektir. Çalışanlar daha fazla para alabilmek için daha fazla hastaya bakmak isteyecek ve bu durumda sağlık hizmetlerinde kaliteyi düşürecektir” dedi.

Kılınç, daha önce başlatılan gönüllü çalışma ile fazla mesai yapmak istemeyen çalışanlara baskı yapıldığını ve sendikanın açtığı gönüllü çalışmanın zorunlu hale getirilemeyeceği davasını kazandıklarını belirterek, “Kurumlara gerçekten kalite getirmek için öncelikle hastanelerde çalışan personel sayısı yeterli düzeye getirilmeli. İş koşullarının düzeltilmesi ve hastanelere araç gereç gibi ihtiyaç duyulan donanımın sağlanıp halkı özel sağlık kuruluşlarına yönlendirilmekten vazgeçilerek mümkündür” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *