ANASAYFA arrow right Güncel

Kalifiyeli eleman sorunu için KOSGEB ve TOBB destekleri artırılmalı

Kalifiyeli eleman sorunu için KOSGEB ve TOBB destekleri artırılmalı
YAYINLAMA: 27 Ekim 2021 / 21.45
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2021 / 21.45
Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, sigorta sektörünün en büyük sorunlarından birinin kalifiyeli eleman sorunu olduğunu söylerken, bu sorunun çözümü için KOSGEB ve TOBB tarafından verilen desteklerin arttırılmasının yanı sıra devletinde maaş ve sigorta desteğinde bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Üretmek, istihdam sağlamak ve ülke ekonomisine katkı sunmak istiyoruz
Yiğit, Pandemi ile birlikte kalifiyeli ara eleman sorununun had safhaya çıktığını söyledi. “Yeni işe başlayan bir kişiye işi öğretirken, aylık 6 bin 500 bütçe ayırmak acenteyi zorluyor. Dolayısıyla kalifiyeli eleman sorununu çözüme kavuşturmak için KOSGEB ve TOBB tarafından verilen destekler arttırılmalı ve devletinde maaş ve sigorta desteğinde bulunması gerekiyor. Kısacası sektör olarak üretmek, ülke ekonomisine katkı sunmak ve istihdam sağlamak için desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Kalifiyeli eleman sorununun sektörün en büyük sorunları arasında yer aldığını ve kalifiyeli eleman bulamadıklarını kaydeden Başkan Yiğit, “Kalifiyeli eleman bulamadığımız gibi işveren tüm fedakarlığı yapmasına rağmen mevcut çalışanları da elimizde tutmakta zorlanıyoruz. Çünkü çalışanları çeşitli sektörlere yüksek maaşlarla geçiş yapıyorlar. Dolayısıyla bu da kalifiyeli eleman sorunumuzun ortaya çıkmasına neden oluyor” açıklamasını yaptı.

Ara ve yardımcı eleman konusunda da sıkıntı yaşanıyor

Kalifiyeli elemanın yanı sıra ara ve yardımcı eleman konusunda da sıkıntılar yaşandığına vurgu yapan Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kalifiyeli eleman yapmış olduğu işin konusuna hakimdir, ne yaptığını bilir. Bu bir poliçe ise teminatlarının ne olduğunu, kapsamlarını, içeriklerinin ne olduğunu bilir. Kalifiyeli eleman ne yaptığını bildiği gibi müşterinin ne istediğini de çok iyi biliyor. Bu da bizim sektör için çok önemli. Çünkü bir işveren her müşteri ve sigortalı ile birebir sıcak temas içerisinde bulunamaya ya da görüşemeyebiliyor. Dolayısıyla bu durumda devreye kalifiyeli eleman giriyor. Kalifiyeli eleman sektörümüzün olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Örneğin; elemanın vereceği bir yanlış bilgi, olmayan teminatı söylemesi ya da mevcut teminatı eksik söylemesi ilerleyen zamanlarda sıkıntılar yaşamamız sebep olabilir. Sonuç olarak kalifiyeli eleman ilerleyen zamanlarda yaşanacak bu tür sorunların önüne geçmiş oluyor.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *