ANASAYFA arrow right Güncel

Kalemix yapı kimyasalları bölgedeki liderliğini sürdürüyor

Kalemix yapı kimyasalları bölgedeki liderliğini sürdürüyor
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2020 / 21.42
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2020 / 21.29
1987 yılında temeli atılan şirket O.V.G markasıyla ticaret hayatına başladı.

1993 yılında Almanya’ya giden şirketin kurucusu Osman Yağlı, 2005 yılında dönüş yaparak, 2014 yılında Kalemix Yapı Kimyasalları Boyalar İnşaat San. ve TİC. LTD. ŞTİ’yi kurdu. Sunduğu kaliteli hizmet ile sektörün lideri konumuna yükselen Kalemix Yapı Kimyasalları Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ve Doğu Anadolu’nun parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Arge çalışmalarıyla sektörde öncü konumuna geldi

Kalemix Yapı Kimyasalları, OVEGA Yapı Kimyasalları, boya ve astarları ve Serya Seramik Yapıştırıcı olmak üzere 4 marka ile hem Gaziantep’e hem de bölgeye hizmet veren şirket yaptığı AR-GE çalışmalarıyla büyük bir çığır açarak sektörün öncüsü konumuna geldi.

Kendimizi işimizin patronu olarak değil, işçisi olarak gördük

Kalemix Yapı Kimyasalları Boyalar İnşaat San. ve TİC. LTD.ŞTİ Kurucusu Osman Yağlı, “Kendimizi işimizin patronu olarak değil, işçisi olarak gördük” ifadelerini kullanırken, bu zorlu süreci el birliği ile atlatacaklarını belirtti. “Sunduğumuz kaliteli hizmet ile her zaman sektörün öncüsü olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yılmadan, yorulmadan, gece-gündüz çalışarak bugünlere kadar gelebildik

Şirketin zorlu bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini söyleyen Yağlı, “Yapı kimyasallarının alımlarının dolar satışları ise TL üzerinden yapıldığından kur farkı nedeniyle birçok esnaf, iflas etmek zorunda kaldı. Ancak Kalemix Yapı Kimyasalları Boyalar İnşaat San. ve TİC. LTD. ŞTİ her şeye rağmen yılmadan, yorulmadan, gece-gündüz çalışarak bugünlere kadar gelebildik” şeklinde konuştu.

Kalemix, rakiplerini geride bıraktı

Sektöre iki ürün tek marka ile başladıklarını bugün ise 4 marka ile yollarına devam ettiklerini ifade eden Yağlı, “Şu anda Kalemix Yapı Kimyasalları, OVEGA Yapı Kimyasalları, boya ve astarları ve Serya Seramik Yapıştırıcı olmak üzere 4 marka ile hem Gaziantep’e hem de bölgeye hizmet veriyoruz. Kalemix, teknik ve endüstriyel ürünlerde, rakiplerini geride bırakmış ve ileriye dönük hamleler yaptı” ifadelerini kullandı.

Yağlı, “Örneğin; standart ve Fleks olan yapıştırıcının yarı fleksini ürettik ve bunu Türkiye’de yapan ilk kişi biziz. OVEGA’da ise boya ve astar üretirken, oksit boyaların sulandırılmış olanını ürettik ve bunu da Türkiye’de ilk yapan biziz. OVEGA olarak AR-GE çalışmamız var ve amacımız damlardaki akıntıları engellemeye çalışacağız. -24, -32 ve – 40 derece olmak üzere 3 çeşit antifirizimiz bulunuyor. Ayrıca -10 derece donmama garantisi verdiğimiz OVEGA cam suyu var. Ürettiğimiz ürünlerimizi Cergibozanlar, Oli Market, Yıldız Market ve GAP Gross gibi yerlerde bulabilmek mümkün” diye açıklama yaptı.

Biz Gaziantep firmasıyız, yiğidiz

Şu anda yeni kurulan Briketçiler Sitesi’nde hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Yağlı, ilerleyen zamanlarda ihracata yöneleceklerinin altını çizdi. “Çinliler’in en uzun yol bir adım ile başlar diye bir sözü var ve biz bu bir adımı yıllar önce attık. Biz Gaziantep firmasıyız, yiğidiz. Yiğitliğimiz de Şahinbeyler’den, Şehitkamiller’den geliyor. Birçok seramik, boyacı ve hırdavat gibi işyerlerinin yüzde 70’inde ürünlerimize rastlayabilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Kalemix Yapı Kimyasalları Boyalar İnşaat San. ve TİC. LTD. ŞTİ Kurucusu Osman Yağlı, konuşmasına şöyle devam etti: “Gaziantep Valiliğimiz ve belediyelerimiz Koronavirüs ile büyük bir mücadele örneği sergileyerek, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek oldular. Bu anlamda bireysel değil, toplumsal kurtuluşlarımızın ön plana çıkması gerekiyor. Çünkü bireysel kurtuluşlar birey içindir, ama toplumsal kurtuluşlar ülke içindir. Türkiye’ Koronavirüs ile etkin bir mücadele yaptıysa bunun mimarı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dır.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *