ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kalede bulunan top mermisi patlatıldı

Kalede bulunan top mermisi patlatıldı
YAYINLAMA: 10 Ekim 2022 / 19.39
GÜNCELLEME: 10 Ekim 2022 / 19.39
Gaziantep kalesinde yapılan kurtarma çalışmaları kapsamında, kalenin içindeki kuyulardan birinde patlamamış bir top mermisi bulunduğu açıklandı.

Top mermisinin bir yerden bir başka yere naklinin sakıncalı görülmesi üzerine bomba imha ekipleri top mermisini patlattı. Top mermisi patlarken şiddetli ses çıkması sonucu semt sakinlerinin panik içinde sağa sola kaçıştığı görüldü.

Müze müdürü Hamza Güllüce, top mermisinin patlatılması aşamasında kaleye zarar verilmemesine özen gösterildiğini belirtirken, “Kalede tatlı ve acı su kuyusunda çalışma yapılırken 12. metre de bundan bir top mermisi Kovayla dışarı çıkarıldı. Asker ve emniyet görevlileri top mermisinin bir başka yere naklini sakıncalı gördüğü ve kalede emniyetli bir şekilde patlatıldı diye konuştu. Emniyet müdürü Vekili Kazım Bozkurt’a top mermisi tahminlere göre Kurtuluş Savaşı öncesinden kalmış. Üzerinde yazıları silinmiş, ancak bomba uzmanlarının tahmini Fransız yapımı bir mermi olduğu yönünde. Tabi yazılar silinmiş olduğundan kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak bundan çıkarırken patlamamış olması sevindirici” dedi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *