ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kale tam 600 milyar tutmuş

Kale tam 600 milyar tutmuş
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 12.54
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 12.54

Kalede son üç yılda yapılan Kazı ve restorasyon çalışmaları için 600 milyarlık bir harcamanın çok astronomik olduğuna dikkat çeken yetkililer, kalenin üzerine kurulan dev uzay çatısı için de iki yıl önce 40 milyar lira harcanmasının binlerine para kazandırmak amacını taşıdığını vurguladı. Birçok tarihi eserin kurtarılması için para bulunamazken, kale üzerindeki küçücük bir kazıya 600 milyar harcama yapılmasının pek normal sayılamayacağı ifade edildi.

Kale üzerinde ortaya çıkarılan hamamın uzay çatı ile korunmaya çalışılmasına mimarlar da karşı çıkıyor. İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mimar Ünal Özdil, uzman kişilerin teknik bilgisine başvurulmadan yapılan bu tür yanlışlıkların bir süre sonra kaldırıldığını, ancak milli ekonomiye zarar verildiğini söyledi.

4 Yıl önce kurulan Kale İzleme Komitesi’nde sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve valiliğin temsilcisinin bulunduğunu belirten Özdil, “Şimdi bu komite faaliyet-siz. Bunu faal hale getirme görevi Valiye ait. Eğer bu komitenin çalışmaları ve önerileri doğrultusunda kale içi ve kale etrafındaki düzenlemeler yapılırsa başarılı olunur. Ama bu yapılmıyor. Herkes kendi başına hareket ediyor. Madem bir komite kurulmuş faal hale getirilsin. Kale üzerine uzay çatı yapıldı, kime sordular? Hangi mimar ve mühendisin teknik bilgisinden faydalanıldı. Şimdi de böyle bir yere uzay çatı olmaz diyerek sökülüyor. Yazık değil mi? Milli ekonomiye zarar vermekten başka ne yapılıyor” diye tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *