ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kale, kazanç kapısı olabilir

Kale, kazanç kapısı olabilir
YAYINLAMA: 25 Aralık 2020 / 13.44
GÜNCELLEME: 25 Aralık 2020 / 13.44
Kale çevresinin düzenlemesinin şart olduğunu ve korunması gereken yapıların da hemen koruma altına alınması gerektiğini söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Zafer Okuducu, “Kale etrafındaki yapıların restrasyonu yapılarak turizme kazandırılmalı” dedi.

Kale çevresinde yapılacak düzenlemeyle orada yeni bir ticari alanın oluşacağını vurgulayan Okuducu, “Burası turizm açısından önemli bir potansiyel oluşturabilir Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlıklarımla kentteki idareler işbirliği yapmalı ve tarihi dokunun varlığı sürdürülmelidir” dedi. Biz bunları projelendirip ilgili kurum ve kuruluşların desteğini almayı planlıyoruz” dedi.

Kaledeki kazı çalışmalarının devam etmesinden yana olduklarını ifade eden Zafer Okuducu, kale ve yöresinin kültür turizmine açılması için çalışma yapılmasını istediklerini belirterek Antepevlerinin korunması için yapılan çalışmaların da yetersiz olduğunu vurguladı. Koruma planındaki yapıların yıkılarak yerine otoparklar vs. alanların yapılamayacağını ifade eden Okuducu, “Koruma planında olmayan, ama gerçekten Antepevi özelliği taşıyan binaların da koruma altına alınmasını istiyoruz. Tarihi dokusu olan yerlerin çarşı, pazar, otopark yapılması bizi üzüyor" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *