ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaldırımlar yine yürünmez halde 

Kaldırımlar yine yürünmez halde 
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 13.45
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 13.45
Yıllardır milyarlar harcanan kaldırımlar, kış mevsimin ardından yine yürünmez hale geldi. Henüz bir-iki yıl önce yapılmış olan kaldırımlar, üzerindeki süslü taşlar aşınınca, insanlar yeniden çakıl taşları üzerinde yürümeye başladı.

Kışın ardından kentin ana artellerindeki kaldırımlar yine yürünmez hale geldi. Kaldırımlarda, her yıl bakımı yapılarak yeniden sabitleştirilen kaldırım plakaları yine oynadı ve altına su toplanan bu plakalar üzerinde yürümek cambazlık gerektiriyor. Batılı ülkelerde yapılan yol ve kaldırımlar hiçbir bakım yapılmadan yıllarca dayanırken, biz de her yıl yeniden onarım yapmak gerekiyor.

Maarif Kavşağı’nda daha iki yıl önce-yapılan süslü taşların yerini de çakıl taşları aldı. Süslü taşlar ortadan yok olunca, insanlar alttan çıkan çakıl taşları ve kumun üzerinde yürümek zorunda kaldı. Kaldırımın bu haline tepki gösteren vatandaşlar, “Batılı ülkelerde yapılan kaldırım ve yollar onlarca yıl hiç bozulmadan kalıyor. Bizde ise milyarlarca lira harcanan kaldırım ve yollar, her kışın ardından yeniden bozulur, yeniden yapılıyor. Milyarlar her yıl sokağa dökülüyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *