ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kaldırım işgaline izin verilmeyecek

Kaldırım işgaline izin verilmeyecek
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2022 / 18.32
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2022 / 18.32
Kaldırımlarda ayakkabı tamirciliği yapan, giyim eşyası satanlar ve diğer seyyar meslek erbabı Keleş Hoca sitesine toplanacak

Keleş Hoca mağarasında yaptırılan dükkanlar için şimdiden başvurmayanlara sokak ve caddelerde satış yaptırılmayacak. Belediye tarafından birkaç yıldan beri Keleş Hoca mağarasında çeşitli meslek erbabı için dükkanlar yaptırıyordu. Dükkanların yaptırılmasının yanı sıra burası ayrıca dinlenme yerleri ve çevre estetiği yönünden de ele alınmıştır.

Belediye başkanı tarafından dün yapılan açıklamada, Keleş Hoca mağarasında yaptırılan dükkanların tamamlandığı, sokak ve caddelerde ayakkabı tamirciliği yapan, seyyar giyim eşyası satan ve diğer meslek sahiplerinin Keleş Hoca mağarasına taşınmak için başvuruda bulunması istendi. Temmuz ayı sonuna kadar Keleş Hoca mağarasından dükkan yeri istemeyenlere sokak ve caddelerde iş yapmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak belediye başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Kent içerisinde kaldırımlarda mesleğini icra eden tuhafiyeci, ayakkabıcı ve diğer esnaflar Keleş Hoca mağarasında yapılmakta olan çarşıda toplanacaktır.

Kaldırımlar halkın geçeceği yerlerdir. Bu yerlerde kapalı dükkan yapmak yasal değildir. Geçmiş dönemlerde yer sıkıntısından dolayı sanat okulunun önündeki kaldırımlar ile İnönü Caddesi’ndeki sandıklar içerisinde ayakkabı tamirciliği yapanlara yerleri verilmiştir. Bu esnaf bugünkü yerlerinden boşaltılacaktır.

Buralarda yeri olan esnafımızın mağdur olmaması için şimdiden, belediyemize müracaat ederek yapılmakta olan dükkanlardan yerlerini almaları, aksi taktirde Temmuz 1983 ayı sonunda bu yerlerdeki esnaf Keleş Hoca mağarasındaki çarşıya nakil olacaktır. Nakil esnasında bu kişilere yer tahsisi yapılmayacaktır.

Bu yerlerde mesleğini icra edenlerin mağdur duruma düşmemeleri için şimdiden belediyemize müracaat etmelerini önemle rica ederim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *