ANASAYFA arrow right Yaşam

Kahvehaneye gelenlerin sayısında ciddi düşüş var

Kahvehaneye gelenlerin sayısında ciddi düşüş var
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2021 / 21.25
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2021 / 21.44
Sektörün ve esnafın kendini toparlamasının iki yılı bulacağını anlatan Başkan İsabeşe, esnafın borçlarının biriktiğini söyledi

1 Temmuz normalleşme sürecinden sonra sektörde bir hareketlilik yaşandığını anlatan Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, müşteri sayılarında yüzde 40 oranında bir düşüş yaşandığının altını çizdi. Pandemi sürecinde en büyük yarayı kahveci esnafının aldığını, tekrar bir kapanma yaşanırsa sektörün kendini toparlamasının mümkün olmadığını belirtti.

İsabeşe, “Türkiye Kahveciler Federasyonumuz, iki doz olmayanların kahvehanelere alınmaması yönünde bir karar aldı. Çünkü aşı olmayan müşteri başka bir müşterimize virüs bulaştırabilir ve bu da bizim tekrardan kapanmamıza neden olabilir. Dolayısıyla bu sıkıntının önüne geçmek amacıyla böyle bir karar alındı. Alınan kara bir veya iki ilde uygulanmaya başlandı, ama zorunlu değil. Kentimizde ki kahvehanelerde böyle bir uygulama yok, ama vaka sayıları artmaya devam ederse uygulamaya başlayacağız” diye açıklama yaptı.

25-50 bin TL bir yıl geri ödemesiz kredi desteği verilmeli

“Esnafın maliye, kira, SGK, kredi kartları borçları birikti. Onun için esnafın kısa sürede toparlanması çok zor. Dolayısıyla Pandemide yara alan kahveci esnafına 25-50 bin TL bir yıl geri ödemesiz kredi desteği verilmesi lazım. Bu talebimiz defalarca dile getirdik, lakin bugüne kadar herhangi bir gelişme sağlanmadı” dedi.

Her an korku içerisindeyiz

Vaka artışlarının kendilerini korkuttuğunu sözlerine ekleyen Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Her an korku içerisindeyiz. Ama kapanma olacağını zannetmiyoruz, düşünmek bile istemiyoruz. Zaten pandemi döneminde elle tutulur bir yardım alamadık. Çalışıyor göründüğümüzden alacaklılar kapıya dayandı, ama eski kazancımız yok, çok perişan olacağız.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *