ANASAYFA arrow right Güncel

Kahvehanelerdeki oyunların serbest olmasını istiyoruz

Kahvehanelerdeki oyunların serbest olmasını istiyoruz
YAYINLAMA: 26 Haziran 2020 / 21.34
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2020 / 22.01
1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte açılan kahvehanelerin yüzde 80’i kapalı durumda

Koronavirüs tedbirleri kapsamında önce kahvelerin kapatıldığını söyleyen Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, “Şu anda kahvehanelerimizin yüzde 80’i kapalı durumda. Çünkü hijyenik ortamı ve sosyal mesafeyi sağlamak çok zor. Oyun oynanması yasak, dolayısıyla oyunların oynanmasının serbest olmasını istiyoruz” dedi.

Başkan İsabeşe, “85 günden beri kapalıydık, 1 Haziran normalleşme sürecinin başlamasıyla kahvehaneler açıldı, masaların arası 1,5 metre, çapraz oturulacak şekilde dizayn edildi. Ama şu anda kahvehanelerimizin yüzde 80’i kapalı. Çünkü hijyenik ortamı ve sosyal mesafeyi sağlamak çok zor, esnaf sattığı çay ile günü kurtaramıyor. 900 üyemiz bulunmakta ve yanlarında en az 3 kişi çalışmaktadır. Esnafın işleri çok kötü. Anahtarları toplayıp getirelim veya dükkanların önüne atalım, masaları yükleyip odanın önüne atalım diyenler var. Bu zorlu süreçte esnaftan sabırla beklemelerini istiyoruz” dedi.

4 aydan beri kira, vergi, maliye, elektrik ve su faturaları gelmeye devam ediyor

Şahinbey Belediyesi’nin kapalı esnafa 1000 lira yardımda bulunduğunu kaydeden İsabeşe, “Başka hiçbir yerden yardım yapılmadı. 4 aydan beri kira, vergi, maliye, elektrik ve su faturaları gelmeye devam ediyor. Bizler adına karar veren yetkililerin, esnafı düşünmelerini istiyoruz, yoksa internet kafeleri açılmayacak ya da kahvehanelerde oyun oynanmayacak şeklinde net ve kesin bir açıklama yapılsın, biz de ona göre önümüze bakalım” ifadelerini kullandı. Leyla Adın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *