ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kahvehaneler de krizden payını aldı

Kahvehaneler de krizden payını aldı
YAYINLAMA: 15 Eylül 2021 / 13.13
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2021 / 13.13
Kriz öncesi işlerin normal olduğunu söyleyen kahvehane sahipleri, şu sıra kahvehanelere emekli insanların geldiği, bunların da çay içmek için değil zaman doldurmak için geldiklerini söyledi.

Karın tokluğuna çalıştıklarını ifade eden kahveci Mehmet Balaban, “İşlerimiz kriz öncesi normaldi. Ancak krizden olumsuz etkilendik. Sabah 06.00’da açıyoruz gece 23.00’te kapatıyoruz. Satışlar çok düşük. Krizden önce çay satışları 700 adetten aşağı düşmezdi. Krizle birlikte satış yüzde 50 düştü. Bu gidişle kahvecilik biter, çünkü çay için, oyun oynayan kalmadı. Halkın alım gücü yok. Karın tokluğuna çalışıyoruz. Kazandığımız zaten su, elektrik ve işçi ücretlerine gidiyor. Anlayacağınız bir elimiz görüyor, diğeri görmüyor” diye yakındı.

Krizle birlikte insanların alım gücünün düştüğüne dikkat çeken kahvehane işletmecisi Ahmet Yılmaz'da işsizlikten yakındı. Yılmaz şöyle konuştu: “Ekonomik kriz öncesi çayın bardağı 200 bin liraydı. Şimdi ise 250 bin lira. 50 Bin lira artış olmasına rağmen yine de ilgi yok. Sorun çay fiyatlarında değil, vatandaş kazanamıyor ki gelsin kahvede çay içsin, oyun oynasın.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *