ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kahveciler de işsizlikten yakınıyor

Kahveciler de işsizlikten yakınıyor
YAYINLAMA: 14 Ekim 2022 / 12.36
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2022 / 12.36
Kahveciler işsizlikten yakındı. İnsanların artık dinlenmek için kahvehane yerine parkları tercih ettiği belirtiliyor.

İşsizliğin sürekli artması nedeniyle boş zamanlarını kahvehanelerde geçirenlerin sayısında da büyük azalma oldu. Parasızlık nedeniyle insanlar, vakit geçirmek için parkları ve evleri tercih ederken, bu durumdan etkilenen kahvehane esnafı da büyük sıkıntıya girdi. Kahveciler odası tarafından çay ve kahve tür içecekleri zam hazırlığı yapıldığı, ancak zammın esnafın görüşü alındıktan sonra yapılacağı kaydedildi.

Dinlenmek için parkları tercih ediyorlar

Kahveciler Odası Başkanı Faik Karaoğlu, esnafın çok perişan olduğunu, kahvehanelere gelenlerin parmakla sayılacak kadar azaldığını açıkladı. Çay ve kahve başta olmak üzere hiçbir içeceğin satılmadığını belirten Karaoğlu, insanların artık dinlenmek veya misafiri ile buluşmak için parkları kullandığını, bu nedenle kahvehaneye gelenlerin sayısında büyük bir azalma olduğunu bildirdi.

Karaoğlu, “İş yapamıyoruz. Esnaf boş oturuyor. Kahvehaneye gelenlerin çoğu kısa süre oturup çay içmeden gidiyor. Kahvehanede satış olmadığı için esnaf yanında çalıştırdığı bir-iki işçiyi çıkardı. Şimdi tek çalışmaya başladı. Çünkü masrafını çıkaramıyor. Zaten çoğu satış yapamadığı için kira, vergi, elektrik, su, çay ve şeker parasını çıkaracak kadar satış yapamıyor. Bu nedenle her gün bir sonraki güne borçlu olarak devrediyor. Nereye kadar böyle dayanacağız bilemiyorum.Böyle yaşamanın ömrü uzun olmaz. Piyasanın bir an önce açılmasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *