ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kahramanmaraşlılardan 1 milyon marklık yatırım

Kahramanmaraşlılardan 1 milyon marklık yatırım
YAYINLAMA: 10 Kasım 2020 / 15.58
GÜNCELLEME: 10 Kasım 2020 / 15.58
Gaziantepli, birbirinin kuyusunu kazıp birbirini kopya ededursun, Kahramanmaraşlılar Gaziantep’e güzel bir hizmetle ders verdi...

Dünyaca ünlü mutfağı bulunan Gaziantep’te kente gelen yabancıya karşı yüzümüzü ağartacak güzellikte bir restoran bulunmazken, bu eksiği Kahramanmaraşlılar gideriyor. Bir yıla yakın süredir 6 katlı binayı restore ettirmek için tam bir milyon mark harcayan işletme sahiplerinin bu modem ve çağdaş yaklaşımının Gazianteplilere örnek olması istendi.

Türkiye ve dünyada 150 şubeye ulaşan dondurma sektörünün kralı MADO’nun Gaziantep bayiliğini alan Baf Turizm Gıda A.Ş. 8 yıllığına kiraladığı eski binanın restorasyonu için şu ana kadar bir milyon Mark harcama yaptı. Yakında hizmete girecek 6 katlı binada yaz kış 30 çeşit dondurma ve Bursa Hacıbey İskenderi olacak.

Kapalı alanı 2 bin metrekare olan 6 katlı tarihi binada hizmet verecek MADO’nun bayiliğini alan Baf Turizm Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Alparslan, 7 ay önce Ersoy ailesinden 8 yıllığına kiraladıkları binada aslına uygun restorasyon çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Aslında MADO’yu yaklaşık bir yıl önce hizmete sokmayı planladıklarını açıklayan Alparslan, “Kış mevsimi nedeniyle inşaata 2 ay ara vermek zorunda kaldık. Şimdi binayla ilgili çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı, içinin dekorasyonu yapılıyor, bunu da kısa zamanda tamamlayıp önümüzdeki hafta MADO’yu Gaziantepliler in hizmetine sunacağız. Resmi açılışını ise Nisan’da yapmayı planlıyoruz” dedi.

1953 Yılı’nda yapılan binada pırıl pırıl bir ortamda verilecek hizmette kalitenin ön planda olacağını belirten Alparslan, “Amacımız sektöre kalite getirmek. MADO’nun her çeşit dondurmasını satacağız. Yine ana ürünlerden su böreği, cevizli fıstıklı tatlılar, sütlü tatlılar, kuru ve yaş pastalar ile Bursa Hacıbey İskenderi yanında soğuk ve sıcak içecekler bulunacak. 70 Kişinin çalışacağı MADO’da günün her saatinde kahvaltı verilecek” diye konuştu.

MADO’nun bir dünya markası olduğunu hatırlatan Murat Alparslan şunları söyledi, “Gaziantepli dondurmacıların bizden rahatsız olmasına gerek yok. Zaten Maraş dondurmasını isteyenler daha önce getirirdi, şimdi buradan alacaklar. Onların müşterisi ile MADO’nunki farklı. Biz damak zevki olan Gazianteplilerin bu zevkini tatmin edeceğimize inanıyoruz. Üstelik sadece dondurma değil ünlü Bursa Hacıbey İskenderi’ni de getiriyoruz. Ama Gaziantep in ünlü baklavasını satma gibi bir düşüncemiz yok, o zaten burada mevcut. Biz iyiye alternatif olarak gelmiyoruz” dedi.

Binayı son derece modern şekilde hazırladıklarını belirten Alparslan, 6 kattan oluşan binanın 1. ve 2. katlarında MA-DO, 3. katında Hacıbey Bursa İskenderi satılacağını, 4. katında 150 kişilik toplantı salonu, 5. katında ise otantik bir düzenleme ile cafe hizmeti verileceğini ifade etti. Alparslan, “Asansörlü binaya iki yerden giriş olacak. Özürlüler için özel bir giriş mevcut. Binada güvenlik kamerası bulunuyor. Bahçede çocuk parkı ve 30 araçlık otopark ile oturma bölümleri bulunacak. 24 Saat hizmet verecek olan işletmemizde dışarıya servis hizmeti de yapılacak. İçme suyu arıtma tesisi kurduk.

Toplantı salonunu hayırsever kuruluşların toplantıları için ücretsiz olarak vereceklerini kaydeden Alparslan, tamamen öz sermayeleri ile yatırım yaptıklarını belirterek, kullandıkları malzemelerin ve çalışanların yüzde 90’ının Gaziantep’ten sağlandığını söylerken, vergiyi de Gaziantep’e ödeyeceklerini açıkladı. Turizm belgesi için başvurularını yaptıklarını kaydeden işletme yetkilileri, Gaziantepli esnafın kendilerine her fırsatta yardımcı olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *