ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadrolaşma tehlikeli boyutlarda

Kadrolaşma tehlikeli boyutlarda
YAYINLAMA: 18 Ocak 2022 / 14.11
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2022 / 14.11
Devleti ele geçirmek için sinsice ilerliyorlar

AK Partinin katı oluşumunun, laik Cumhuriyet’e yönelik ve devleti ele geçirmeye örgütlü bir çalışma olarak değerlendirilirken, yapılan kadrolaşmanın tehlikeli boyutlara ulaştığı vurgulandı.

Demokratik Sol Partisi İl Başkan Vekili Ahmet Yaşaroğlu, hükümetin seçim öncesindeki vaatlerini yerine getirmek dururken, kadrolaşmaya yöneldiğini belirterek, “Demokratikleşme için gerekli düzenlemeleri hemen yapacaklarını söylemişlerdi. Ancak bırakın demokratikleşmede gerekli iyileştirmeyi, bugün çıkarmaya çalıştıkları iş güvencesi yasası ile çalışanların kazanılmış haklarını ellerinden alacaklar. Devlete hizmet yerine, kendine eş, dost ve akrabalarını devletin çeşitli kademelerinde görevlendirmeyi mübah görüyorlar. Bunu yaparken hizmet üreten insanları getiriyoruz diye halkın gözünün içine bakarak yalan söylüyorlar. Bu kadrolaşmanın ileride yaratacağı tehlike görmezden gelinmemeli” dedi.

Yerel bazda yapmak hoş değil

Yaşaroğlu, her hükümetin müsteşar veya genel müdür düzeyindeki üst düzey makamlara kendi ekibini kurabileceğini, ancak bunun yerel bazlı il müdürü, şube müdürü veya hastane başhekimine kadar indirgenmesinin hoş olmadığını, önceki hükümetlerin farklı görüşteki bürokratlarla çalıştığını ve hiçbir dönemde bu kadar kadrolaşma olmadığını sözlerine ekledi.

Kadrolaşmak da asıl amaç 80 yıllık

laik cumhuriyeti değiştirmek

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver, AK Partinin tarafsız devlet anlayışını yok ederek bürokrasi, siyasi iktidarın oyuncağı haline getiren düzenlemeler yaptığını söyledi.

Hiçbir iktidar döneminde bu kadar partizanca atama yapılmadığını söyleyen Tanrıöver, “Devletin üst düzeyde görev yapan deneyimli yöneticiler bir çırpıda görevden alınıyor, yeni hiçbir liyakat gösterilmeden deneyimsiz, ilgisiz, üstelik yargıda davası olan kişileri tanıyor. Bu hükümeti oluşturanlar ve onun yöneticileri, devamı oldukları partiler gibi hiçbir zaman dini esaslara dayalı devlet düzeni kurmayı akıllarından çıkarmadılar ve her fırsatta devletle çatışmaya girmeleri de bu amacı taşıyor” dedi.

AK Parti devlet içinde sinsice örgütleniyor

Şahinbey İlçe Başkanı Ali Dağdelen, hükümetin uygulamalarının particilik değil, devlet içinde, örgütlenme amacını taşıyan sinsi bir çalışma olduğunu vurguladı. Böylesine köklü ve geniş kapsamlı bir bürokratik atamanın devlete büyük zarar vereceğini hatırlatan Dağdelen, “Bürokraside herkesi değiştirmek doğru değil. İşi bilen de bilmeyen de görevden alınıp yerine AK partili yönetici ve milletvekillerinin akrabası, ve ahbap çavuş ilişkisi olan insanlar getiriliyor. Verimlilik, kalite, liyakat aradıkları yok. Bizden olsun ne olursa olsun. Böyle şey olmaz. Bu şekilde bir kadrolaşma devlete, insanlara ve sisteme zarar verir” dedi.

Aşırı kadrolaşma huzursuzluk yaratıyor

Büro Emekçileri Sendikası Şube Sekreteri Ahmet Polat, devlet içerisinde aşırı bir kadrolaşmanın huzursuzluk ve sıkıntılara yol açacağını belirterek, “Benden olsun çamurdan olsun” mantığının hiçbir zaman başarılı olmadığını vurguladı sözlerine şöyle devam etti: “AK partinin geçen beş yıllık dönemde yaptıklarına bakıldığında ülkeyi yönetemedikleri açıkça görülüyor. Tek yaptıkları kadrolaşma. Bunu yaparken de geçen hükümetlerden farklı olarak ahbap, çavuş ilişkisinde oldukları yakın akrabalarına, liyakatsiz insanları işbaşına getiriyorlar. Böyle yapıldığında hizmette kalite düşecektir. Hükümet ciddi ve samimi değil. Gerçek niyetini gizleyerek ilerliyor.

AK Parti iktidara halka yalan söylüyor

AK Partililerin halka hep yalan söylediğini, ama kendi emellerini de hayata geçirdiklerini ifade eden Polat, “Bu tutum hoş değil. Atama yapsalar bile bunu üst düzey bürokrat kesimi de sınırlaması gerekti. Yerel programları böyle hallaç pamuğu ona çevirmeleri doğru değil. Küskün bürokrat yaratılıyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *