ANASAYFA arrow right Yaşam

"Kadınlarla erkeklerin eşit olduğu fikrini kabul edin"

"Kadınlarla erkeklerin eşit olduğu fikrini kabul edin"
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2020 / 16.41
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2020 / 16.41
CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu, Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu, kadınların beş acil talebini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da Cemal Metin A.’nın “öldürdüğü” Pınar Gültekin ile ilgili olarak  “Sormak gerekiyor, araştırmak gerekiyor, iktidarın yapması gerekiyor, kadına yönelik şiddet neden artıyor?” dedi.

Meclis'teki grup toplantısında konuşan Kılıçdaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunarak kadınların 5 acil talebini açıkladı:

*Kadınlarla erkeklerin eşit olduğu fikrini kabul edin.

*Kadınların, hayatın her alanında eşit temsili için somut adımlar atın. İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesi, yasanın değiştirilmesi girişimlerinden vazgeçin. Sözleşmeyi ve yasayı uygulayın.

*Kız çocuklarını örgün eğitimin dışına iten 4+4+4 eğitim sistemine son verin ve ücretsiz eğitime geçin.

*İstihdam oranlarında ve yönetim kademelerinde kadın-erkek eşitliğini sağlayacak önlemleri derhal devreye sokun. Cinsiyet ayrımcılığı yapılmadan her mahalleye ücretsiz kreşler açılmasını sağlayın.

*Kadınların kazanılmış yasal haklarını tehdit eden sözden vazgeçin. Nafaka hakkının kısıtlanması, aile arabuluculuğu, miras hakkı gibi tartışmalara derhal son verin.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *