ANASAYFA arrow right Teknoloji

Kadınların yüzde 76’sı facebook ve tweeter’ı aktif olarak kullanıyor

Kadınların yüzde 76’sı facebook ve tweeter’ı aktif olarak kullanıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.44
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.44
35 yaş üstü çalışan kadınların interaktif öğrenme ihtiyaçlarını ve davranışlarını belirlemek üzere anket çalışması yapıl
Kadınların interaktif öğrenme ihtiyaçları araştırıldı

Genelde yetişkinlerin özelde ise 35 yaş üstü çalışan kadınların interaktif öğrenme ihtiyaçlarını ve davranışlarını belirlemek üzere anket çalışması yapıldı.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Şubesi'nden yapılan açıklamada, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün AB Hayat Boyu Öğrenme Programı, Grundtvig Yetişkin Eğitimi Programı kapsamında yürüttüğü ”Avrupalı Kadınların Etkileşimli Öğrenmesi” adlı projenin bir faaliyeti olarak, genelde yetişkinlerin özelde ise 35 yaş üstü çalışan kadınların interaktif (etkileşimli) öğrenme ihtiyaçlarını ve davranışlarını belirlemek üzere Türkiye, Norveç, İtalya, Fransa, Macaristan ve Yunanistan'da uygulanmak üzere uluslararası düzeyde bir anket çalışması yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, "6 Avrupa ülkesinde yerleşik 2 bin 313'ü bay ve bin 788'i bayan olmak üzere toplam 4 bin 101 katılımcının katıldığı anket özellikle kadınların bilişim ve iletişim teknolojilerinin öğrenme sürecindeki kullanılabilirliği konusundaki düşüncelerini almayı hedeflemiştir" denildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "En çok katılımın Türkiye'den olduğu ankette, katılımıcılara 32 soru yöneltilmiştir. Sonuçları itibariyle kadınların bilgi iletişim teknolojilerini kullanmalarına dair ilginç verilere sahip olan ankette katılımcı kadınların yüzde 76'sının ofis programlarını, elektronik posta, skype gibi iletişim araçları, facebook ve tweeter gibi sosyal paylaşım araçlarını günlük olarak kullandıkları tespit edilmiştir. Anket sonuçları imaj, ses, video dosyaları, internet web tarayıcıları, video oynatıcılar ve okuma araçların, web toplantıları, online konferans işlemcilerinin kadınlar tarafından nadiren kullanıldıkları göstermektedir. Ülkemizden ankete katılan bayanların yüzde 40'ı dizüstü bilgisayar kullanırken, yüzde 60'ının desktop (masa üstü) bilgisayar kullandığı gözlemlenmiştir. Anket sonuçlarında dikkat çeken bir sonuç da çalışan Türk kadınının hem evde hem de iş yerinde internet erişiminde Avrupalı kadınlarla ortalama olarak aynı orana sahip olmasıdır."
"35 yaş üstü olup da iş piyasasında tam zamanlı çalışan bayanların bilgi iletişim teknolojilerini daha çok mesleki çalışmalarında kullandıklarından kişisel gelişim bağlamında hayat boyu öğrenme süreçlerine yeteri kadar katkı sağlayamadıkları gözlenmiştir" denilen açıklamanın son bölümünde şu görüşlere yer verildi:"Yapılan ankette kadınların özellikle interaktif öğrenme amaçları arasında kişisel ve mesleki gelişimi arttırmak, yeni beceriler kazanmak ve iş hayatında terfi etmek bulunmaktadır. Verilere göre ankete katılan 35 yaş üstü bayanların yaklaşık yüzde 60'ı uzaktan eğitim, e-öğrenme, internet destekli öğrenmeyi tercih ederken yüzde 40'lık kısım ise basılı yazılı ve görsel materyallerden ve örgün eğitim ortam ve araçlarından öğrenmeyi tercih etmektedir. Anketin öğrenme ortamları incelemesinde ise çalışan bayanların öğrenme ortamları olarak ev ve işyerlerini tercih ettikleri gözlemlenirken, kadınların öğrenmelerini güçleştiren faktörler arasında zaman yetersizliği, iş yorgunluğu, sınav kaygı ve korkusu ve özgüven yetersizliği bulunmaktadır."İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *