ANASAYFA arrow right Dünya

Kadınların başarısıyla gurur duyuyoruz denildi, ama tüm ödüller erkeklere gitti

Kadınların başarısıyla gurur duyuyoruz denildi, ama tüm ödüller erkeklere gitti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.25
Dubai medya bürosu açıklamasında “BAE kadınlarının başarısıyla gurur duyuyoruz, onların ülkenin geleceğini şekillendirme
Dubai medya bürosu açıklamasında “BAE kadınlarının başarısıyla gurur duyuyoruz, onların ülkenin geleceğini şekillendirmedeki rolleri çok önemli” denildi. Ancak ödüllerin hepsi erkeklere verildi. Cinsiyet Eşitliği Endeksi Ödülleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından 2015’te belirlenen cinsiyet eşitliği ve farklı alanlarda kadınların katılımını destekleme hedefleri kapsamındaki gelişimleri tanıma amacıyla düzenlendi. Dubai medya bürosu tarafından Twitter’da yapılan açıklamada “BAE kadınlarının başarısıyla gurur duyuyoruz, onların ülkenin geleceğini şekillendirmedeki rolleri çok önemli” dendi.
Devlet başkanı yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşit el Maktum Pazar günü törenle “cinsiyet dengesini destekleyen en iyi hükümet bileşeni”, “cinsiyet eşitliğini destekleyen en iyi federal otorite” ve “en iyi cinsiyet eşitliği girişimi” kategorilerinde ödüller dağıttı.
Ödüller Maliye Bakanlığı, Rekabet ve İstatistik Kurumu ve İnsan Kaynakları Bakanlığı’nın erkek temsilcilerine verildi. Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Saif bin Zeyd el Nahyan ise orduya doğum izni uygulamasını getirdiği için “cinsiyet dengesini destekleyen en iyi kişilik” seçildi.
2018 tarihli bir Birleşmiş Milletler raporu, BAE’nin Körfez ülkeleri arasında cinsiyet eşitliğine en yakın ülke olduğunu ve kadınların ekonomik katılımı konusunda önemli bir gelişme gösterdiğini bulguladı. Ancak ülkede yargı sistemi pek çok alanda erkeklere öncelik veriyor, özel alanda erkek şiddeti de yasadışı değil. (EÖ/HK) bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *