ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadınlarımız Avrupa’nın kolesterol şampiyonu

Kadınlarımız Avrupa’nın kolesterol şampiyonu
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2020 / 21.41
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2020 / 21.41

Avrupa'da kolesterol bakımından erkeklerde 5. kadınlarda 1. sırada olduğumuzu belirten uzmanlar, kolesterolün sinsi bir hastalık olduğunu ve 20 yaşlarında başladığını açıkladı. Bu yaşta yüzde 30-40 oranında yağ tabakası görülmeye başladığını söyleyen uzmanlar, erkeklerin üçte biri, kadınların yansının kalp ve damar hastalığından öldüğünü söyledi.

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nde, beslenme alışkanlıkları ve bunların kalp ve damar tıkanıklığına yo1 açan etkileri ve kolesterol tehlikesiyle ilgili hafta sonu bir konferans düzenlendi.

Konferansa Sani Konukoğlu Tıp Merkezi Genel Müdürü Dr. Asım Güzelbey, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Sansoy, SSK Göztepe Eğitim Hastanesi İç Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Aytekin Oğuz katıldı.

Bölgede beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar hastalıkları üzerindeki etkileri üzerinde duruldu, yoğun ilginin olduğu toplantı sonunda dinleyicilerden gelen sorular yanıtlandı. Sani Konukoğlu Tıp Merkezi Genel Müdürü Dr. Asım Güzelbey, amaçlarının halkın sağlığına daha çok özen göstermesi ve koruyucu sağlık bilincinin yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

SSK Göztepe Eğitim Hastanesi İç Hastalıkları Klinik Şefi Prof.Dr.Aytekin Oğuz ise, alınan besinlerin iyi yıkanmadığını belirterek, aynı zamanda çok düzensiz bir beslenme alışkanlığının olduğunu vurguladı. Daha önce atalarımızın 2 gram almak için 200’gram harcadıklarını fakat şimdiki neslin 2 gram harcayıp 200 gram yemeye başladığı görüşünü savunan Prof. Dr. Oğuz, “Bu durum modern toplumlarda birçok salgın hastalığa sebep oldu. Yalnız bu veba, kolera, çiçek değil, bu hastalık şişmanlıktır. Buna sebep olan da oturmak, yemek ve yürümemektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *