ANASAYFA arrow right Yaşam

Kadınlardan Meclis’e: İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çık

Kadınlardan Meclis’e: İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çık
YAYINLAMA: 02 Ekim 2020 / 17.00
GÜNCELLEME: 02 Ekim 2020 / 17.57
Eşitlik İçin Kadın Platformu'ndan kadınlar, 65 günlük aranın ardından mesaisine başlayan Meclis’i, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulaması için göreve çağırdı.

Eşitlik İçin Kadın Platformunu’nun çağrısıyla İstanbul ve İzmir’de alanlara çıkan kadınlar, "Takipteyiz, hayatlarımızda ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz" diye seslendi.

İstanbul’da Kadıköy’deki Eminönü İskelesi’nde toplanan kadınlar  "İstanbul Sözleşmesini uygula" pankartı taşıdı, Gülistan Doku ve Nadira Kadirova'ın faillerine dikkat çekti.

“Sesimiz her kesimden kadına ulaşıyor”

Eylemde yapılan açıklamayı kadınlar adına Sıla Akkuş ve Nupelda Çelik okudu.

"Meclis açıldı ve biz kadınlar takipteyiz" denilen açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açan hükümete "İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmayı aklınızdan bile geçirmeyin" uyarısında bulunularak,  sözleşmenin uygulanması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin yürüttükleri kampanyaya dair şunlar belirtildi: “Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni uygula' diyerek meydanlarda buluştuk. Sokakları arşınladık. Mahallelerde, iş yerlerinde, evlerde birbirimize haklarımızı anlattık. Biliyoruz ki sesimiz her kesimden kadına ulaşıyor ve destek buluyor."

İzmir

İzmir’de de kadınlar, Alsancak’taki bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. "Gözümüz üzerinizde haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni uygula" pankartının açıldığı açıklamada, "Ayrım yapma sözleşmeyi uygula" ve "Şerh merh yok sözleşmeyi uygula" dövizleri taşındı.

“Hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz”

Açıklamayı kadınlar adına Meryem Yıldırım yaptı.

“İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” diyen kadınlar olarak sözleşmeyi tartıştırmayacaklarını ve uygulanmasının takipçisi olacaklarını kaydeden Meryem, “İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasında görevi olan Meclis’in derhal denetim görevlerini yerine getirmesini, kadınların kazanılmış hakkı olan İstanbul Sözleşmesi’nin ayrım yapılmaksızın uygulatılması için harekete geçmesini istiyoruz. Bir kişi daha eksilmemek için, takipteyiz, haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *