ANASAYFA arrow right Güncel

Kadınlar ve gençler, ekonominin ağır yükün altında eziliyor

Kadınlar ve gençler, ekonominin ağır yükün altında eziliyor
YAYINLAMA: 27 Ekim 2021 / 21.57
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2021 / 21.57
“Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti”

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. İl Başkanı Uçar mesajında; Demokrasi, laiklik ve sosyal hukuk devleti vurgusu yaptı.“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle perçinlediği, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin 98. yaşı kutlu olsun”dedi.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin temelinde, “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı vardır.

Hukukun üstünlüğüne inanmış bizlerin, bugün verdiği “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma” mücadelesinin de meşru dayanağı budur. Vatandaşlarımızın kalıcı huzur ve adalet talebine ancak Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırdığımızda ulaşılabilecektir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Bilhassa kimsesizlerin kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır.

Ulu Önder’in, “Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz” uyarısı da özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir.

Oysa ülke ekonomimizin bugün içinde bulunduğu tablo, Atatürk’ün uyarısının aksine üretmeyen, savurgan, liyakatsiz, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlenilmesinin sonucudur. Özellikle kadınlar ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz, bu ekonomi politikasının getirdiği ağır yükün altında ezilmektedir.

Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve eşsiz iradesiyle Milli Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamış ve Cumhuriyeti kurmuş olan ülkemiz, bugün de içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime sahiptir. Bu bağlamda unutulmamalıdır ki martın sonunun getirdiği bahar, geniş bir mutabakata dayalı demokrasi mücadelesinin ilk neticesidir.

Türkiye, Cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır.

Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak Ulu Önder Atatürk’ün bilhassa onu armağan ettiği genç nesillere verilmiş tarihi bir görevdir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ;  “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz. “ sözüyle bizlere verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır.

Yaşasın Cumhuriyet!

Bu duygu ve inançla 98. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet!”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *