ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadınlar, toplumun gerisinde

Kadınlar, toplumun gerisinde
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2021 / 16.54
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2021 / 16.54

Kadınların, toplumun gerisinde olduğuna ve bunun dünyanın bir kanunu olarak algılandığına dikkat çeken Uluslararası Kadın Eğitim Merkezi’nin Direktörü Elsje Dıjkgraaff, kadınların girişimci ruha sahip olması gerektiğini açıkladı. Dıjkgraaff, özellikle kadınların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Gaziantep AB İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından düzenlenen eğitim seminerlerine devam edildi. Ticaret Odası toplantı salonunda dün yapılan seminerde kadın girişimciliği işlendi. Konuyla ilgili olarak merkezi Hollanda'da bulunan Uluslararası Kadın Eğitim Merkezi’nin Direktörü Elsje Dıjkgraaff, katılımcılara girişimcilik konusunda bilgi sundu. Her zaman kadınların toplumun geri-sinde olduğunu, bunu dünyanın bir kanunu olarak algılandığını ifade eden Elsje Dıjkgraaff, kadınlar için bir şeyler yapılması gerektiğine inandığı için kendi ülkesinde böyle bir eğitim merkezi kurduklarını söyledi.

Kadınların da girişimci ruha sahip olması gerektiğinin altını çizen Dıjkgraaff, bu konuda Gaziantep’te özellikle kadınların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü açıkladı. Ekim ayında Gaziantep’te açılan AB İş Geliştirme Merkezi’nde daha çok kadın elemanların çalışmasının işi daha da kolaylaştıracağını belirten Uluslararası Kadın Eğitim Merkezi’nin Direktörü Elsje Dıjkgraaff, seminerde kadınların öncelikli olarak bir iş planına sahip olması gerektiğini ve bunun nasıl hazırlanacağı konusuna değindi.

Dıjkgraaff, genellikle plana balıklama girildiğinde detayların içinde boğulduğunu ve planın ne amaçta yapıldığının gözden kaçırıldığını ifade ederek, “Detaylara girmeden önce firmanız için anlaşılır nitelikte bir değerler seti ile vizyonunuzu ana hatlarıyla belirlemeniz gerekir. Buna bağlı olarak misyonunuzu ve kısa dönem hedef ve önceliklerinizi belirleyin. İşiniz için net bir yol haritası olması seyahatinizi, planlamanızı kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *