ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadınlar listelerin gerisinde yer aldı

Kadınlar listelerin gerisinde yer aldı
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2021 / 16.56
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2021 / 16.56
Partilerde adaylık yarışı noktalandı

3 Kasım’da yapılacak erken seçimde siyası partilerin milletvekili adayları kesinleşti. Böylece adaylarını yoklama ile belirleyen DYP ve CHP dışındaki partilerin adayları da belli oldu. Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Gaziantep'te birinci sırada aday gösterildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici MHP’den birinci sırada, Ayvaz Gökdemir ise DYP’de ikinci sırada milletvekili adayı oldu.

AK Parti Gaziantep’te ilk iki sırayı kontenjan adayı ile değerlendirdi. Birinci sıraya Kürşat Tüzmen, İkinci sıraya Nurettin Aktaş, üçüncü sıraya Ömer Abuşoğlu getirilirken, temayül yoklamasından birinci sırada çıkan il başkanı Ahmet Üzer ise dördüncü sıraya kaydırdı.

ANAP ilk sırayı Turizm Bakanı Mustafa Taşar’a verirken, ikinci sıraya Muharrem Özsever’i yerleştirdi. Partilerin milletvekili listelerinde sıralamada gerilerde de olsa ilk kez kadın adayların fazlalığı dikkat çekti. ANAP’ta 6’ıncı sırada Necla Kalender, CHP’de 6’mcı sırada Nerin Türkmen, AK Parti’de 6’mcı sırada Fatma Şahin, DYP’de 6 ve 7’inci sırada Emel Çetin ile Ayşe Alan, MHP’de 6’mcı sırada Nevin Eryiğit’e yer verilirken SP ve DSP’nin listesinde kadın aday bulunmuyor.

Aday yoklamasında dönen bir takım dolaplar ve karşılıklı taahhütlerin yerine getirilmemesi nedeniyle çalkantılı günler yaşayan DYP’de, genel merkez ikinci sıradaki kontenjana Ayvaz Gökdemir’i yerleştirdi. Böylece dördüncü sıraya kayan Feyzullah Yıldırır hem adaylıktan, hem partiden istifa ederken, Şıh Mehmet Özkaya bağımsız adaylık için başvurdu.

MHP’de yapılan temayül yoklamasında Mustafa Erzin sürpriz yaparak birinci sıraya oturmuş, mevcut milletvekilleri ilk sıralarda kendine yer bulamamıştı. MHP Gaziantep’te bir milletvekilini garanti görerek genel başkan yardımcısı Şevket Bülent Yahnici’yi kontenjandan birinci sıraya yerleştirdi. Birinci sıra adayını listeye bile almayan MHP üçüncü sıraya Ali Özdemir, beşinci sıraya da Hanifi Tiryaki’yi koydu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *