ANASAYFA arrow right Yaşam

Kadınlar Kadıköy'den seslendi: "İstanbul Sözleşmesi için mücadele edeceğiz"

Kadınlar Kadıköy'den seslendi: "İstanbul Sözleşmesi için mücadele edeceğiz"
YAYINLAMA: 23 Kasım 2020 / 13.45
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2020 / 13.58
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim: Daha ne kadar bedel ödeyeceğiz.

Kadın Meclisleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde Kadıköy'de eylem yaptı.

Beşiktaş İskelesi’ndeki ylemde  “Şiddeti, cezasızlığı, şüpheli ölümleri, kadın cinayetlerini durdurmak için İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız” pankartı açıldı.

Eylemde ilk olarak, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav konuştu. Kav, erkek şiddetine karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı, "Herkes kadın cinayetlerine ve şiddetine karşı mücadelenin öznesi olmalı ve eşitlik haklarımızı kazanmak için birlikte yürümeliyiz. Tüm eşitsizliğe karşı mücadeleyi büyütmeliyiz" dedi.

"Daha ne kadar bedel ödeyeceğiz"

Ardından konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim de kadınlara bir kader biçilmeye çalışıldığını belirtti ve ekledi: "Erkekler ne derse kadınlar onu yapmak zorunda deniliyor. Buna karşı kadınlar yaşam mücadelesi veriyor. Eşit ve özgür yaşamın savaşını veriyoruz.  Bütün kadınların yaşam hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz. Her gün 4 kadının katledilmesine artık yeter diyoruz. Kadınların çocuklarıyla birlikte öldürülmesine yeter. Daha ne kadar bedel ödeyeceğiz bu topraklarda.

"Gülistan Doku nerede diye hala soruyoruz"

Öldürülen kadınların çantalarında koruma kararları çıktığına işaret eden Ataselim, şöyle devam etti:  “Erkekler arasında  bir anlaşma var. Hep birlikte bu anlaşmaları bozacağız. Kadınları öldürüp ortadan kaldıranlara güç veren erkeklerin arkasında siyasi iktidar var. Kadın cinayetlerinin önüne geçmediler, şüpheli kadın ölümleri arttı. Bunun üzerine de gitmiyorlar.

“Faili meçhul kadın cinayetleri kapıda. ‘Gülistan Doku nerede’ diye hala soruyoruz. Bütün güç ve imkanlara sahip olanlar bir kadının nerde olduğunu bulamıyor mu? Tabi ki bulabilir ama yapmıyor. Bunu açığa çıkartan da biz olacağız. Bunun için İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *