ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kadının ekonomiye katkısı artırılmalı”

“Kadının ekonomiye katkısı artırılmalı”
YAYINLAMA: 16 Kasım 2020 / 19.24
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2020 / 19.24

Türk kadınının, son 10 yılda iş alanında ve eğitim konusunda önemli gelişmeler kaydettiğini söyleyen Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Seylan Göksel, kadının da çalışarak ev ekonomisine katkıda bulunması gerektiğinin altını çizerken, “Bir kişi çalışıp, beş kişiyi besleyemez” dedi.

Kadının eğitim düzeyini yükseltmek, okuma yazma bilmeyenler için kurs açmak, işsiz kadınları için el işi kursları düzenleyerek ekonomik yönden kadınlara destek olmak amacıyla faaliyette bulunduklarını söyleyen Göksel, kadın için yapılacak en büyük yardımın eğitim olduğunu vurguladı. Göksel, kadınlara, sosyal ve hukuksal haklarını öğretmek için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Kadınların idari yönden ilerleme kaydettiğini hatırlatan Göksel, siyasal anlamda bu ilerlemenin gösterilemediğini belirterek, “Resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda kadınlar idari işlerde çalışıyor. Buralarda oldukça başarılı ve sayıları da sürekli artıyor. Fakat siyasal alanda etkin değiliz. Örneğin milletvekili sayısı eskiye nazaran çok az. Bu durum siyasete erkeklerin egemen olmasının yanı sıra siyasetin yön değiştirmesinden de kaynaklanıyor” dedi.

Kırsal kesimdeki kadınların dayak yediğini vurgulayan Seylan' Göksel, kadınların haklarını kullanma bilincine sahip olmadığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Dayak olayı son derece çirkin ve kabul edilir bir uygulama değil. Burada dayak atanlar aslında dayak yiyendir. Erkeğin kendi eksikliğidir. Eğitim bunun için önemlidir. Yalnız kadın değil erkeğin de eğitime ihtiyacı var. Sağlıklı bir aile ilişkisinde dayak olmaz. Dayak atanın da yiyenin de eğitilmesi şart.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *