ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kadın kadına engel teşkil ediyor”

“Kadın kadına engel teşkil ediyor”
YAYINLAMA: 11 Kasım 2020 / 13.42
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2020 / 13.42
Toplumsal yaşamda cinsiyet rolünün çok karmaşık olduğunu belirten Psikolog Yazar Leyla Navaro, günümüzde kadının kadına engel teşkil ettiğini ifade etti. Navaro, her insanın yakın ailesinin ilişki şeklini taşıdığını belirterek “Tepkilerimizin yüzde 90’ı geçmişimiz ve ailemizden yansımaktadır. Yüzde 10’u ise iletişim kurduğumuz durumlardan oluşur” dedi.

CHP İl Kadın Kollan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sivil toplum örgütlerinin de katıldığı bir söyleşi düzenledi. Şahinbey Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen söyleşiye katılan Navaro, ilişkilerde kızgınlık duygusunun önemli bir yer teşkil ettiğini ifade ederken, “Kızgınlık bir buz dağına benzetilebilir. Ya buz gibiyizdir, itici oluruz. Ya da çök kinci olarak karşı tarafı kırarız. Kızgınlık ikinci bir duygudur. Kırıldığımız zaman, çok üzüldüğümüz zaman, kaygılandığımız zaman, merak ettiğimiz zaman, parasız kaldığımızda ve aldatıldığımızda çok kızarız. Neye sinirlendiğimizi tespit ettiğimiz zaman kendimizi daha iyi anlamaya başlar ve daha yapıcı biri oluruz” diye konuştu.

Sinirlenenin dinlenmesi ve kulak verilmesi gerektiğini belirten Navaro, “Kızma kendimize başkaları tarafından yapılacak engellemelere karşı verilen bir sinyaldir. Biz kadınlar olarak kızgınlıktan taviz vermememiz gerekir. Taviz verdiğimiz zaman depresyon, saç dökülmesi, deri kavlamaları, baş ağrıları gibi sorunlar doğurur. Dolayısıyla kızgınlığı bize bir şeyler anlatan duygular olarak algılamak lazım. Kızdığımız zaman bütün duygular güç kazanır. Enerji yüklüdür. Erkeklere mahsus bir duygudur. Erkekler bu durumu kendi aleyhlerine kullanırlar. Kızdıkları zaman karşı taraf tarafından sevilmeyen kötü rol alırlar. Mesela baba çocuğuna kızdığı zaman burada anne iyi rol alır ve baba sevilmeyen kişi durumuna düşer” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *