ANASAYFA arrow right Güncel

Kadın dayanışmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var

Kadın dayanışmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2021 / 20.51
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2021 / 21.05
‘HDP’liyiz Her Yerdeyiz’ Kampanyası kapsamında Gaziantep’te gelen HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, MYK Üyesi Turgut Öker, kentteki STK temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda ‘HDP’liyiz Her Yerdeyiz’ kampanyası hakkında bilgi verildi.

İstanbul Sözleşmesi ile 6284 Sayılı Kanun’un hiçbir zaman uygulanmadığını vurgulayan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Kadınlar olarak çok meşakkatli günlerden geçiyoruz ve kadın dayanışmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kadın dayanışmasını büyüterek, örgütlülüğü artırmalıyız” dedi.

Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddet arttı

Hatimoğulları, “Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddetin arttığını biliyoruz. Toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddetin binlerce yıllık bir tarihi var. Ama faşizmin ve otoriter rejimlerin kazandığı dönemlerde en fazla şiddeti gören kadınlardır. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun uygulanıyor olsaydı her gün 2-3 kadın erkek şiddetiyle ölmeyecekti. Hafifletici nedenlerle kadın cinayet işleyenlerde birkaç sene ile sınırlı ceza aldıktan sonra dışarı çıkıyor ve yeniden kadın cinayeti işliyor” ifadelerine yer verdi.

HDP’liyiz Her Yerdeyiz’ kampanyasında bilgi veren Hatimoğulları, “Türkiye’nin her yerini dolaşmaya çalışıyoruz. Eş Genel Başkanlarımız, Genel Başkan Yardımcılarımız, MYK üyelerimiz ve yerel örgütlerimiz ile beraber, Türkiye’nin dört bir yanında işçi, emekçi, yoksullar, gençler, kadınlar ve farklı inanç gruplarıyla bir araya geliyoruz. Amacımız, kentin sorunlarını ve merkezi siyasete yönelik değerlendirme, yorum ve önerilerini almaya çalışıyoruz. Bugün STK’larımızla olan buluşmamızda bu noktada görüş ve değerlendirmeleri dinleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ülkenin adalete her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var

Ülkenin adalete her zamankinden çok daha fazla ihtiyacının olduğunu belirten Hatimoğulları, “Kampanyamızı bu doğrultuda düzenlendik. İşsizlik, yoksulluk, ekonomik kriz ve özellikle pandemi ile birlikte ülkenin dört bir yanında derin yaralar bıraktığının hepimiz farkındayız. Bu çerçevede iş ve aş buluşmalarımızı gerçekleştirdik. Bununla beraber, ‘Yoksulluğa Hayır’ adı altında devam eden kampanyası ile kadın yoksulluğuna dikkat çektik” diye konuştu.

Tüm yaşadıklarımıza rağmen partimiz dimdik ayakta

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, partinin oylarının yüzde 5’ten yüzde 13’e yükseldiğini hatırlattı. “Toplumun yüzde 75’i HDP çok doğru bir yolda diyordu, herkes HDP’ye teveccüh içinde bakıyordu ve bu sistemi çok rahatsız etti. Dolayısıyla 5-6 yılda pek çok kazanımlarımızı kaybettik. Bu dönemde müesses nizam 6 yıldır bize saldırıyor. Başımıza gelenlerin yüzde 1’i iktidarın başına gelseydi, AKP diye bir şey kalmazdı. Çünkü AKP, mevki, makam, şan, şöhret ve yolsuzluk devşirmeye çalışan bir anlayışın partisidir. Mesailerimizin ciddi bir bölümünü bize yapılan saldırılara ayırıyoruz. Tüm yaşadıklarımıza rağmen partimiz dimdik ayakta” diye açıklamada bulundu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *