ANASAYFA arrow right Yaşam

Kadın Danışma Merkezi kurulması için çalışacağız

Kadın Danışma Merkezi kurulması için çalışacağız
YAYINLAMA: 08 Haziran 2021 / 21.11
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2021 / 21.25
Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Serpil Yılmaz, avukatları etkileyen en önemli sorunun ekonomik sorunlar olduğuna dikkat çekti

Aile içi şiddet vakalarında mağdurların hukuki desteğe daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri için adliye içinde Baro Kadın Hakları Komisyonunun görev alacağı Kadın Danışma Merkezinin kurulması için çalışmalar yapacağını vurgulayan Başkan Adayı Av. Yılmaz, “ Engelli avukat ve vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmak için personel desteği verilmesi ve engelli bankolarının kurulması, CMK zorunlu müdafilik ücret tarifesinin, mesleğin onur ve saygınlığına yaraşır miktarda olması yönünde çalışacağız. Fakültelerde verilen hukuk eğitimlerine müdahil olunarak meslek kalitesinin gelişmesi için katkı sağlanması için çalışacağız” diye açıklamada bulundu.

Yılmaz, “Hukukun üstünlüğünü esas alarak mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümü noktasında birlikte ve uyumlu çalışmalar yapmak için adayım. Meslek ilkeleri çerçevesinde ve temsil bilinci ile ortak, akılcı kararların alınabildiği, düşüncelerin serbestçe paylaşıldığı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetime sahip Baro için meslektaşlarımın desteğini bekliyorum” çağrısı yaptı.

Yasal düzenlemeler için çalışmalarda bulunacağız

Yılmaz, “Bu soruna bir çözüm olarak, dava şartı kapsamında olan işçi ve tüketici uyuşmazlıklarındaki arabuluculukta, işçi ve tüketicinin avukat bulundurması zorunlu hale getirilmelidir. Bu husus arabulucunun inisiyatifine bırakılmamalıdır. Adli Yardım koşullarını taşıdığı takdirde Avukatlık Kanunu’na göre Baro tarafından zorunlu avukat görevlendirilmelidir. Böylelikle hem uyuşmazlığın zayıf tarafı olan işçi ve tüketici, avukat ile görüşmelere katılmış olacak hem de adli yardım hizmetinin kapsamı genişletilerek avukatlara ekonomik destek sağlanmış olacaktır. Bu konudaki yasal düzenlemeler için çalışmalarda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Meslektaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız

Meslektaşlarının haklarını savunacağını ve ücretlerin mesleğin onur ve saygınlığına yaraşır miktarda olması için çalışacağını kaydeden Yılmaz, “Avukatlık Kanunu’na göre büro edinme, bağımsız çalışma ve sır saklama yükümlülükleri bulunan meslektaşlarımızın büro sorununu çözebilmek için adliye civarında kamu-baro-özel sektör arasında iş birliği yapılarak sadece avukatların kullanımına uygun avukatlık ofis projelerinin hazırlanması için çalışmalarda bulanacağız. Avukatlık staj eğitimlerinin verimli geçmesi ve uygulamaya yönelik olması için Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kuruluna kıdemli 10 avukatın desteği alınarak ders programının hazırlanması ve eğitimcilerin tespitinin bu kurul tarafından yapılması ile ayrıca stajyer avukat sayısı göz önüne alınarak staj eğitimlerinin gruplar halinde ve kısa dönemler şeklinde verilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Adliyede avukat odalarının ve baro kalemlerinin sayısının artırılması amacıyla Baro salonunun bulunduğu koridorun Baroya tahsis edilmesi için gereken görüşmelerde bulunacağız. Komisyonların çalışma koşulları ve toplantı mekanları iyileştirilerek sekretarya dahil her türlü desteğin verilmesi,

Arabuluculuk Kurulu, Hukuki Sorunların Tespiti Kurulu  gibi yeni kurulların oluşturulması ile daha önceden kurulan  kurulların (Çevre Kurulu, Hayvan Hakları Kurulu, Proje Geliştirme Kurulu vb.) aktif çalışabilmesi için gereken imkanların sağlanması, Adli Yardım Yönergesinin revize edilerek  tutuklu ve hükümlülerin başvuruları için Ceza İnfaz Kurumlarına gereken bilgi ve belgelerin verilmesi ve vatandaşların adli yardım hizmetine kolaylıkla ulaşabilmeleri için  adliye içinde Adli Yardım Danışma Bürosunun kurulması ve kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi konusu duyarlı olduğumuz ve 14 yıldan beri mücadele verdiğimiz toplumsal bir sorunumuz” değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Serpil Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uzun zamandır beklediğimiz ve temeli yeni atılan Baro Hizmet binasında tüm kurul ve komisyonların rahatça çalışma yapabilecekleri mekanların yanı sıra, avukatlar arasında ihtiyacımız olan kişisel ve mesleki iletişimin gelişmesi ve güçlenmesi amacı ile ‘Baro bahçemizin’ olması için gereken tüm girişimlerde bulunacağız. Staj kredi miktarları çok düşük olup reel ve ülke ekonomisine uygun şekilde artırılması, stajyer avukatların staj sonunda ödemek zorunda kaldıkları ruhsat harcı ve diğer ödemelerle ilgili iyileştirmelerin yapılması ve stajyer avukatların sadece sağlık sigortası değil iş hukuku anlamında genel sigorta haklarından yararlanabilmeleri için gerekli çalışmaları meslektaşlarımızın takdiri ve desteği ile yapacağız.” Hüseyin Karataş  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *