ANASAYFA arrow right Yaşam

Kadın cinayetleri bağımsızlık özgürleşme ve eğitim sorunudur

Kadın cinayetleri bağımsızlık özgürleşme ve eğitim sorunudur
YAYINLAMA: 27 Temmuz 2020 / 20.20
GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2020 / 20.20
Vatan Partisi Gaziantep Öncü Kadın Kolları, artan kadın cinayetlerine yönelik basın açıklaması yaptı

Açıklamayı yapan Vatan Partisi Gaziantep Öncü Kadın Başkanı Ayşe Bakışgan, “Kadın cinayetleri bağımsızlık, özgürleşme, eğitim ve üretim sorunudur. Bu sorunu erkekleri lanetleyerek çözemeyiz. Sadece cezaların yetersizliğine bağlayamayız. Bu sorun tüm milletin sorunudur. Çözüm de tüm milletin gayreti ile olur” diye konuştu.

Bu utanç hepimizin

Bakışgan, “Hayalleri ile birlikte toprağa gömülen üniversiteli kızlarımız. Umutları ile birlikte yakılan, su birikintilerin de cesetlerini aradığımız, adını haberlerde duyduğumuz, resimlerini gazete sayfalarında gördüğümüz, adına da ‘KadınCinayeti’ dediğimiz bu utançla yaşıyoruz. Bu utanç hepimizin. Nereden nereye geldik? Bakın televizyon dizilerine; sevdiği Leyla’ ya kavuşmak için çöllere düşen Mecnun’nun aşkı yok. Uğruna dağları delen Ferhat’ın Şirin’i de yok.Adını her yerde duyuran, dağa, taşa, kurda, kuşa sevgilisini soran Keremi’in Aslı’sına da göremezsiniz. Gördüğümüz; hayal peşinde koşan, film çekimi yapılan kiralanmış villaları kendisinin sanan kadınlarla dolu. Şiddet gören, hakarete uğrayan, sahibi olduğu zengin erkeğin sempatik köleliğini kabullenmiş kadın tipi görürsünüz” ifadelerini kullandı.

Kadına karşı şiddet sistemin yarattığı bir sorun

“Kadına karşı şiddet bu sistemin yarattığı bir sorundur” diyen Bakışgan, “Bu sorunu; ah şu erkekler diyerek çözemezsiniz. Kadınları koruma evlerine kapatarak da çözemezsiniz .Kadınları çocuk doğuran, erkeğine hizmetçilik yapan, şeyhlerin müritleri yaparak çözemezsiniz. Kadınları kültürlerinden, üretimden, memleket ve millet sorunlarından kopararak çözemezsiniz. Biz Vatan partisi olarak diyoruz ki: bu sorun kadın sorunudur, erkek, genç, yaşlı herkesin sorunudur. Türkiye’nin sorunudur. Sorunun kaynağı  bellidir. Geriye dönüp baktığımız da Türkiye, Atatürk Devrimlerinden uzaklaşıp emperyalist sistem içerisine girdikçe gericileşmiş, sorunları artmış topluma çözümsüzlük hakim olmuştur. Çözüm; Atatürk Devrimi Programını uygulamaktır. Erkekle kadın arasındaki fiili eşitsizliği, kadına karşı ayrımcılığı, her türlü şiddeti ve cinsel tacizi ortadan kaldırmak için toplumun herkesi mi seferber edilecek. Kadının toplum hayatında ve üretimde yer almasını ve gelişmesini engelleyen orta çağ kurumları ve ilişkileri tasfiye edilecek. Kadınların siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önder roller üstlenmesi sağlanacak” değerlendirmesinde bulundu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *