ANASAYFA arrow right Yaşam

Kadın bedeni ve emeğine yönelik saldırılar zirve yaptı

Kadın bedeni ve emeğine yönelik saldırılar zirve yaptı
YAYINLAMA: 08 Aralık 2020 / 20.59
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2020 / 20.59
KESK’in, kuruluşunun 25’inci yıldönümü kutlanıyor

Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, “25. Yıldönümümüzü, emeklilerin sistem tarafından bir yük olarak görüldüğü, bu yüzden salgında en çok yaşlı nüfusun yaşamını yitirdiği, içeride ve dışarıda savaş politikalarının esas alındığı, kadın bedenine ve emeğine yönelik saldırıların zirve yaptığı bir süreçte kutlamaktayız”diye açıklama yaptı.

Balcan, “Kökleri toprağın derinliklerine inen KESK; ulu bir çınar gibi çeyrek asırdan beri kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi ve mücadele örgütü olmaya devam ediyor. KESK; faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, gericiliğe karşı laiklik, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için fiili ve meşru mücadele anlayışı ile yol aldı, yol almaya devam edecek” diye konuştu.

KESK’in önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, inat dimdik ayakta olmaya devam edeceğini kaydeden Balcan, “25’inci kuruluş yıldönümümüzde pandemi ile birlikte sınıfsal eşitsizliklerin daha da derinleştiği, neo liberalizmin pandemiyi de sömürünün yaygınlaşması ve kârın maksimize edilmesi için fırsata çevirmeye çalıştığı, yüzbinlerce emekçinin işten çıkarıldığı, gelir bölüşümü adaletsizliğinin arttığı, yoksulluğun, yoksunluğun, mülksüzleştirmenin hiç olmadığı kadar yaygınlaştığı, sosyal güvenlik haklarının her gün biraz daha budandığı, bir süreç yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bıçak kemiğe dayandı

Genel Başkan Balcan, “Umudumuz ve cesaretimiz, ülkemizde ve dünyada gelişen mücadelenin verdiği coşku ile her gün biraz daha büyüyor” derken, “Emekçilerin, işçilerin, kadınların isyanları kapitalist sistemin meşruiyetini yitirmeye başladığını gösteriyor. Emekçiler ve halklar emeğine, doğasına, geleceğine sahip çıkıyor, sermayenin saldırılarına karşı bir araya geliyor, karşı koyuyor. Tek adam rejimini kabul etmiyor, sivil darbe uygulamalarına rağmen tepkisini her türlü mücadele yöntemiyle ortaya koyuyor. Çünkü, bıçak kemiğe dayandı” dedi.

KESK tüm parlaklığıyla, yarattığı değerlerle daha birçok çeyrek asrı devirecek

Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler nasıl ki tarihin çöplüğüne gittilerse; metaya, savaşa tapan ahlaklarıyla, gericilikleriyle, kadına, bilime, kültüre, sanata, doğaya düşmanlıklarıyla bugünkü iktidar odakları da yarattıkları karanlıkta boğulup çekip gideceklerdir. Onlar ve yandaşları kötülükleriyle anılırken, emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve bunu çeyrek asırlık mücadele geleneğiyle kanıtlayan KESK tüm parlaklığıyla, yarattığı değerlerle daha birçok çeyrek asrı devirecektir. Elbette emeğin, barışın, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak olan fiili ve meşru mücadele yükseltilmeden bu gerçekleşmeyecektir. O yüzden bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, bu vesile ile mücadeleyi yükseltme kararlılığımızı haykırdığımız, azmimizi bilediğimiz, umudumuza sımsıkı sarıldığımız gün.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *