ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’Kaçakçılığın nedeni sistemin kendisi’’

‘’Kaçakçılığın nedeni sistemin kendisi’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay,
Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, Türkiye’de ekonomik sıkıntılar devam ettiği sürece kaçak elektrik kullanımı gibi yasadışı işlerin de devam edebileceğini söyledi.
Kaçak elektrik kullanılması gibi olumsuzlukları ortadan kaldırmak için önce insanların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Karabay ‘’ Sık sık kaçak elektrik kullanımlarından söz edilir. Oysa bu yalnız enerji alanında değil ki alada yasadışı işler yapılıyor. Bazı insan hiç vergi vermezken bir çoğu da gerçek oranda vergisini vermiyor. Yine insanların büyük çoğunluğu sigortasız çalıştırılıyor. Suyu kaçak kullananlar da var.’’ Dedi.
Tüm bunlar yasal olmayan şeyler. Belki bunların bazıları ekonomik imkansızlıklardan dolayıdır, fakat bazıları da daha fazla kar elde etmek için yapıyordur. Kısacası hemen herkes yasadışı iş yapıyor. Nedeni ise sistem. Bugün kaçak elektrik kullanan kesimlerin büyük çoğunluğu köyden şehire göç etmiş imkansızlıklar içinde kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışan insanlar. Para yok, iş yok, peki bunlar yaşayabilmek için ne yapması gerek? Onun için bu insanlar belki bir süre bu şekilde yaşayacaklardır. İşte önce bunun nedenleri ortadan kaldırılmalı.’’
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *