ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaçak yapılanma mercek altında

Kaçak yapılanma mercek altında
YAYINLAMA: 24 Aralık 2020 / 13.42
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2020 / 13.42
İçişleri Bakanlığı Müfettişleri Şehitkamil ilçesindeki kaçak yapıları araştırmak için kentimize geldi. Bu arada Şehitkamil Belediye Meclisi, kaçak yapıların araştırılmasıyla ilgili komisyon kurulması için ikinci kez toplanıyor.

Şehitkamil Belediyesi’nin uygulamaları ile ilgili çok sayıda suç duyurusu bulunulduğu öğrenilirken, bunlar arasında ruhsata aykırı yapılar, usulsüz ruhsat verme, bağış ve diğer alım satımlardan oluşan tüm iddiaların araştırıldığı öğrenildi.

CHP’li Belediye Başkanı Emin Kaya, ilçede imara aykırı uygunsuz uygulamanın cami ve park alanlarında yapıldığını ve belediye başkanının meclise getirilmeden olumsuzluklara izin verdiğini, konuyu ancak iş bittikten sonra meclise getirildiğini ifade etti. Kaya, “İnşaat bitiyor, meclise tadilat izni verin diyor. Böyle olmaz ki. Yollar işgal ediliyor. Her türlü kaçak yapıya göz yumuluyor. Yapı kontrol çok yetersiz kalıyor. Kaçak yapı yapıldıktan sonra da belli bir ceza veya bağış alınarak iskana izin veriliyor” dedi.

Başpınar bölgesinin adeta katledildiğini söyleyen Kaya, yol boyundaki yeşil bantların işgal edildiğini, bu olumsuzluklara karşı mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Bizim amacımız geçmişte yapılan kaçak yapıları yıkmak değil, daha etkin bir denetimle bundan sonra aynı usulsüzlüklerin yapılmasını önlemek. Kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi. Bu konuda kesin bir tavır belirlenip izin verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *