ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kaçak yapılan 50 ev mühürlendi

Kaçak yapılan 50 ev mühürlendi
YAYINLAMA: 08 Haziran 2022 / 14.04
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2022 / 14.04
Belediye başkanı bu gibi ev sahiplerine ucuz arsa ve ucuz yapı imkanları hazırladığını söyledi.

Belediye başkanı A. Turan Ertuğ perşembe günü 185 vatandaşın derdinin dinlediğini söyledi. Dert dinleme gününe gelenlerden ellisinin hisseli arsalara kaçak ev yaptırmaları dolayısıyla mühürlendiğini ifade etti.

Dert dinleme gününe gelen vatandaşlar Başkan Ertuğ’dan kendilerini ucuz arsa ve kolayca yapabilecekleri ev planı hazırlamalarını, çoluk çocuk perişan olduklarını bildirdiler. Vatandaşlar tek varlıklarının kaçak evler olduğunu, çok güç durumda kaldıklarını ifadeyle belediyenin yardımını istediler.

“Vatandaş bizim düşündüklerimizi söylüyor”

Belediye Başkanı Turan Ertuğ: “Vatandaş bizim düşündüklerimizi söylüyor. Herkesin kesesine uygun basit planlar, ucuz arsa vermek zorundayız. Herkesin kendi imkanlarıyla yapabilecekleri tek ve iki katlı planlar hazırlattım. Yapıcı ve yol gösterici olmak zorundayız. Bu yoldaki çalışmalarımız devam ediyor.

Halka ucuz arsa ve ucuz konut yapmak için hazırlanan planlar ve imar değişikliği, İmar ve İskan Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlığın bunu tasdik ederek göndermesini bekliyoruz. İmar planı değişikliği ne kadar geç gelirse vatandaş o kadar perişan olacak. Şehrimize gelen İmar ve İskan Bakanlığı heyeti ile bu konuda da mutabakata vardık protokol imzaladık”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *