ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaçak yapı konusu Bozgeyik’i kaçırdı 

Kaçak yapı konusu Bozgeyik’i kaçırdı 
YAYINLAMA: 13 Ekim 2020 / 15.08
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2020 / 15.08

Şehitkamil Meclisi’nin şubat dönemi oturumları gergin başladı. Meclisin dünkü ilk oturumunda CHP’li Belediye Meclis üyesi Kurtuluş Gökpınar, ilçedeki kaçak yapılaşmanın araştırılması amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi. Oturum Başkanı Mehmet Bozgeyik önergeyi reddetti. Bunun üzerine CHP’li Ömer Arıca ayağa kalkarak, “Siz böyle bir öneriyi nasıl kabul etmiyorsunuz? Bunu kabul etmek zorundasınız. İlçede kaçak yapılaşma had safhada. Bu yaptığınız doğru değil” şeklinde konuştu.

Gündemki maddeler komisyonlara havale edildikten sonra CHP’li Kurtuluş Gökpınar söz alarak ilçenin birçok yerinde kaçak yapılaşmanın yoğunlukta olduğunu ve bunlara ruhsat verildiğini hatırlatarak, kaçak yapıların araştırılması için komisyon kurulması amacıyla önerge vermek istediğini bildirdi.

Oturumu yöneten Bozgeyik, önergenin sözlü olamayacağını, yazılı olarak verilmesi gerektiğini belirterek kabul etmedi. Bunun üzerine salondaki ortam bir anda gerginleşti. CHP’li Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ömer Anca sinirli şekilde ayağa kalkarak, “Şehirde düzensiz bir yapılaşma var. Birçok yapı ruhsatsız ve imara aykırı. Meclis üyesi arkadaşımız bu çarpıklığın giderilmesi ve kaçak yapılara karşı mücadele verilmesi için önerge vermek istiyor, siz bunu geri çeviriyorsunuz. Getirilen önergeleri dikkate almak zorundasınız” diyerek sert tepki gösterdi.

Diğer meclis üyeleri de bu konuda hemfikir olduklarını belirttiği halde, oturum başkanı Bozgeyik, “Oturumu kapatıyorum” diyerek salonu terketti. CHP’li Abdullah Dağlıoğlu ise imarlı kesimde ruhsata aykırı yapılaşmanın yoğunlukta olduğunu, bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirterek araştırma komisyonunun kurulmasının şart olduğunu kaydetti.

Şehitkamil Belediyesi Toplantı Salonu’ndaki oturum sırasında gündemde yer alan 6 madde oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Komisyona havale edilen maddeler arasında, İbrahimli bölgesindeki ziyaret alanı tadili, Güvenevler semtindeki pazar alanı tadili, Budak Mahallesi’ndeki dini tesis ve yurt tadili, Gaziantep Şanlıurfa yolu üzerindeki akaryakıt ve servis istasyonu tadili, Merveşehir’de ki resmi kurum alanının polis karakolu olarak ve Emek Mahallesi’ndeki çocuk bahçesinin, okul alanına katıp İlköğretim Ökulu olarak tadil edilmesi yer alıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *