ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaçak viskiye göz yumuluyor

Kaçak viskiye göz yumuluyor
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2021 / 15.27
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2021 / 15.27
Gaziantep’te bol miktarda kaçak viski satışı yapıldığı halde mali şube görevlilerinin bu olaya seyirci kalması tepkiyle karşılanıyor. Önemli bölümünün Kilis’ten yurda sokulduğu belirtilen viskilerin çok ucuz fiyattan piyasaya sürüldüğü bildirildi.

Sabah muhabiri Büyük Pasaj da yaptığı araştırmada, faturalı olarak 29 milyon liraya satılan 75cl Johnnie Walker ve JB’yi fiyatı 18 milyon liraya temin etti. Satıcılar toplu alım halinde fiyatı daha da düşüreceklerini belirtti. Stadyum civarındaki bazı bayilerde de aynı viski için 22 milyon fiyat verildi. Fiyatın ucuzluğu nedeniyle bazı yıldızlı otellerin bile müşterilerine faturasız kaçak viski satışını tercih ettiği belirtildi.

Faturalı mal satan bayiler, Mali Şube yetkililerinin kentin neresinde ne kadar kaçak içki satıldığını çok iyi bildiğini ifade ederken, “Biz faturalı malı tercih ediyoruz. Ancak bazı bayiler çok ucuza mal ettikleri için kaçak viskiye yöneliyor. Bunların yeri belli. Pasaj denetim altında tutulsa, kaçak viski satan bayiler belirlenip sık sık denetlense piyasada kaçak mal kalmaz. Ancak bu yapılmıyor. Neden yapılmadığını da anlamak mümkün değil” diye konuştular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *