ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kaçak sebze ve meyve satanların mallarına el konulacak

Kaçak sebze ve meyve satanların mallarına el konulacak
YAYINLAMA: 27 Ekim 2021 / 14.14
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2021 / 14.14
Şehrimizde turfanda sebze ve meyve yetiştirilen yerlerden getirilen malların bir kısmı açıkgözler tarafından Hale sokulmadan hal resmi ödenmeden kaçak olarak satılıyor. Bunların yakalanması ve mallarına el konulması için belediye tedbirler aldı.

Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine şehrimizden sevk edilen sebze ve meyveler bu tür işleri çevirenler yüzünden engelleniyor. Şehrimiz toptancıları Doğu pazarının kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Soruna çözüm getirmek ve yasadışı çalışanlarla mücadele için belediye tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle: Bir kısım açıkgöz olduğunu sanan şahısların müstahsil bölgelerinden kendimize Haline uğramadan turfanda sebze ve muz gibi pahalı meyve getirerek, Hal resmini ödemeden halin dışında kaçak sattıkları tespit edilmiştir.

Kentimizde meyve ve sebze komisyonculuğunu meslek olarak seçmiş kişilerin, kente en iyi sebze ve meyveleri getirmeleri şarttır. Halde fiyat verilirken sebze ve meyveler sınıflandırılmaktadır en uygun fiyatın verilmesinde özen gösterilmektedir.

Kentimiz hali Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun birçok illerinden hallerini de meyve ve sebze sevk etmektedir. Bu pazarların elden çıkartmamasına dikkat edilmelidir.

Pazarlarımızı kaçırmak için halin dışında kaçak meyve ve sebze satmak şarttır. Bu davranışta bulunanlar, tüm sebze komisyoncularımızın haklarına tecavüz etmektedirler son ihtardır. Kaçak sebze ve meyve getirenler ve satanlar tespit edildiği takdirde mallarına el konulacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *