ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kaçak elektrik ve su kullananların tespitine başlandı

Kaçak elektrik ve su kullananların tespitine başlandı
YAYINLAMA: 10 Eylül 2020 / 15.36
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2020 / 15.36

İşletmeler elektrik, su tahsilatında yeni yöntemler uygulamaya başladı. TEK’in elektriğe yaptığı yüzde 19’luk zam 1 Aralık’tan itibaren yürürlüğe girdi, Gaziantep Belediyesi tarafından da uygulamaya konulan yüzde 19’luk zammın Bakanlık tarafından o paylanması için yazı yazıldı. Bilindiği gibi Belediyelerin yaptığı zamların İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanması gerekiyor.

Belediye İşletmeleri Genel Müdürü Adil Tahtacı konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Şehrimizde evlerde kullanılan elektriğin kilovatından 610 kuruş, yazıhanelerde kullanılan elektriğin kilovatından 635 kuruş, büyük sanayie elektriğin kilovatı 535 kuruştan, küçük sanayiye ise elektriğin kilovatını 685 kuruştan veriyorduk. TEK tarafından yapılan yüzde 19’luk zammı aynen intikal ettirdik. Tasdiki için de Bakanlığa yazı yazdık. Yüzde 19’luk zam şimdiye kadar verdiğimiz elektriğe ilave edilerek 1 Aralık ayı itibariyle tahsilatına başlanacak.

Elektrik ve su abonelerinden ücretlerin tahsili için Türkiye'de ilk defa uygulama alanına konulan bir yol bulduk. Buna göre abonelere aylık elektrik, su miktarını ve bedellerini bildiriyoruz. Bunların kolaylıkla tahsilatının yapılması için bankalarla anlaştık. Abonelerimiz ayrıca tahsilat merkezlerine de para yatırabileceklerdir.

Şehrimizde kaçak elektrik kullananları tespite çalışıyoruz. Her tahsildar sayaçları okurken bu konuya da dikkat edecek. Kaçak elektrik ve su kullananları yakaladığımız taktirde hem mahkemeye sevk edeceğiz hem de büyük para cezaları alacağız. Vatandaşlardan kaçak elektrik ve su kullananlar en kısa zamanda bize başvururlarsa cezalandırmadan normal abone işlemlerini tamamlayacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *