ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaçak akaryakıta denetim

Kaçak akaryakıta denetim
YAYINLAMA: 13 Ekim 2020 / 15.07
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2020 / 15.07
Sabah’ın yayınları üzerine, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde 14 seyyar mazot satıcısının sayacı mühürlenirken, ruhsatsız çalışan 4 benzin istasyonu satıştan menedildi.

Gaziantep’te başlı başına bir sektör haline gelen kaçak akaryakıt satışının önlenememesinin verilen cezaların caydırıcı olmamasından kaynaklandığı bildirildi. Bir gün içerisinde 14 seyyar mazot satan baraka mühürlenirken, 7 akaryakıt işyerinin de bayilik sözleşmesi olmadığı için hakkında yasal işlem uygulandı. Şu ana kadar toplam 145 seyyar mazotçu hakkında işlem yapıldığı, ancak savcılığın görevsizlik kararı üzerine kaçak satıcıların kontrol altına alınamadığı ifade edildi.

Sabah’ın gündeme getirdiği seyyar akaryakıt satıcılan ile ilgili olarak Valilik ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Başpınar ve GATEM Bölgesi’nde yapılan denetim sırasında Başpınar Mevkii Gaziantep Adana yolu üzerinde faaliyet gösteren, ruhsatı ve bayilik sözleşmesi olmadığı tesbit edilen Yakup Nergiz’e ait işyeri ile GAP Makina Yağları Teks.Boya, Hububat Tic.San.Ltd. Şti’ne ait işyerleri mühürlenerek sa- tıştan menedildi. Aynı güzergahta bulunan Akıncı Petrol ile Görenoğlu Petrol Ürünleri Oto.Taş.Ltd.Şti. ait işyerine bayilik sözleşmesi alması için 2 ay süre verildi. GATEM Bölgesi Kamyon Garajı’nda tanker ile akaryakat satan Aydın Azgın ile M. Sinan Azgın’a ait araçlara el konuldu. Bu arada Nizip yolu üzeri Dünya Tır Garajı yanında Mevlüt Paşaya ait bulunan işyeri de kapatıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *