ANASAYFA arrow right Ekonomi

JPMorgan, yıl sonu için Türkiye enflasyon tahminini yüzde 63,1'e yükseltti

JPMorgan, yıl sonu için Türkiye enflasyon tahminini yüzde 63,1'e yükseltti
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2022 / 19.11
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2022 / 19.11
JPMorgan, enflasyona neden olan faktörlerin değişmediğini ve fiyat dinamiklerinin kötüleşmeye devam ettiğini belirterek, 2022 sonu enflasyon tahminini yüzde 49,5’ten yüzde 63,1'e yükseltti.

JPMorgan, Türkiye’de enflasyona neden olan faktörlerde bir değişiklik olmadığını, bu nedenle fiyat dinamiklerinin kötüleşmeye devam ettiğini vurguladı ve 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 49,5’ten yüzde 63,1’e yükseltti.

JPMorgan dün yüzde 78,62 seviyesinde açıklanan Haziran ayı enflasyon verisinin ardından bir rapor yayımladı.

Kurum, “Para politikası hareketsiz kalmaya devam ederken, seçimlerin zamanlaması ve sonucu kısa vadeli enflasyon görünümü için belirleyici olacak” değerlendirmesini yaptı.

Kurum aynı zamanda risklerin yukarı yönlü olduğuna işaret ederek, 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 49,5’ten yüzde 63,1’e, 2023 tahminini de yüzde 19’dan yüzde 22,5’e yükseltti.

“Talep ve maliyet kaynaklı enflasyonist baskılar güçlü olmaya ve merkez bankası kredibilitesi zayıflamaya devam ederken, TCMB’nin politika duruşunu normalleştirmek için acelesi yok” denilen raporda, “Bu ortamda, döviz korumalı lira mevduat programı ile en azından kısmen güvence altına alınan ve muhtemelen güçlü turizm gelirleriyle desteklenecek olan lira istikrarı, kısa vadede enflasyonist baskıları dizginlemenin ana aracı olacaktır” ifadeleri yer aldı.

JPMorgan, liradaki ilave bir zayıflamanın enflasyon görünümünü daha da bozacağına işaret etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *