ANASAYFA arrow right Güncel

Jandarma istihbarat görevlisi Veysal Şahin yakalandı

Jandarma istihbarat görevlisi Veysal Şahin yakalandı
YAYINLAMA: 07 Ocak 2021 / 18.39
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2021 / 18.39
Hrant Dink cinayeti davasında, cinayeti önceden bildiğine dair delillerin bulunması nedeniyle hakkında tutuklanma kararı çıkartılan dönemin Trabzon jandarma istihbarat görevlisi Veysal Şahin, Adana'da yakalandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’nin öldürülmesine ilişkin görülen davada, cinayeti önceden bildiğine dair delillerin bulunması ve tutuklulukta geçirdiği sürenin azlığı nedeniyle hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkartılan eski Trabzon jandarma istihbarat görevlisi Veysal Şahin, Adana'da gözaltına alındı.

Adana’daki evinin yakınlarında gözaltına alınan Veysal Şahin işlemler için emniyete götürüldü.

Dün, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu, 13'ü firari 76 sanığın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın 117’inci duruşmasında mahkeme heyeti esas hakkındaki mütalaaya karşı savuna yapan sanıkların beyanları doğrultusunda, eski Trabzon jandarma istihbarat görevlileri Veysal Şahin ile Volkan Şahin'in, cinayeti daha önceden bildiklerine dair dosya kapsamında delillerin bulunması ve tutuklulukta geçen sürelerinin azlığı nedeniyle tutuklanmalarına hükmetmişti. bianet

LGS ocak ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Haziran'da yapılacak sınava hazırlık için ikinci soru kitapçığını yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılacak öğrenciler için ocak ayı örnek soru kitapçığını yayımladı.

Bu yıl ki sınav için ilki 2 Aralık 2020'de yayımlanan örnek soru kitapçıklarının ikincisi de Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr/" internet adresinden, 8. sınıf öğrencilerinin kullanımına sunuldu.

Bakanlık, bugüne kadar sözel bölümden 480, sayısal bölümden ise 400 olmak üzere 880 örnek soru paylaşılmıştı.

Ocak ayı örnek sorularında ise Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından 10'ar, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından 5'er soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.

6 Haziran'a kadar örnek soruların yayımlanmasına her ay devam edilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *