ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“İyi yetişmiş anneler, evlatlarını daha iyi yetiştirir”

“İyi yetişmiş anneler, evlatlarını daha iyi yetiştirir”
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2020 / 18.56
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2020 / 18.56

Teknik Ziraat Müdürlüğü salonlarında dün saat 11’de hanımlar için reçel, turşu yapma, çiçekçilik, biçki ve dikiş kursları açıldı. Haftada üç saat devam edecek olan kurs üç ay süreyle çalışacak. Kurslara 35 kursiyer hanım katılıyor. Törenle başlayan kursta konuşan vali yardımcısı Ahmet Nedim Çetin:

“Türkiye milli gelirini tarım sektörü ve ekonomisi üzerine kurmuştur. Çalışanlarımızın yüzde 80’i tarım alanındadır. Bu bakımdan tarımın çok yönlü ele alınması ve değerlendirilmesi lazım” Daha sonra konuşan teknik ziraat müdürü R. Güngör Dinç ise şunları söyledi:

“Köylerde açtığımız kursların bir benzerini bugün burada, çevremiz kadınlarına da açmaktan dolayı çok mutluyuz. Şuna inanıyoruz ki: Türk ekonomisinin temeli aile ekonomisine dayanır. Ailenin de temeli kadındır.

Bu fikirden hareket ederek ve büyük Atatürk'ün: “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözüne candan inanarak, Türk kadınını da Türk çiftçisi gibi eğitmeyi, çeşitli bilgilerle donatmayı hedef almış bulunuyoruz.

Bu kursta arkadaşlarımız sizlere konserve yapmayı, turşu, pasta gibi şeyler yapmayı, makroma denilen örgü işlerini, biçki dikişi, tezgah temin edildiği takdirde halıcılığı, çocuk bakımı ve beslenmesini, seramik çiçek yapımını öğrete çeklerdir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *