ANASAYFA arrow right Siyaset

İYİ Partili Subaşı: HDP'nin başına gelen başka birilerinin başına da gelecektir

İYİ Partili Subaşı: HDP'nin başına gelen başka birilerinin başına da gelecektir
YAYINLAMA: 06 Ekim 2020 / 20.46
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2020 / 21.11
Meclis'teki muhalefet partileri HDP'ye dönük operasyonları değerlendirdi.

HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı, CHP Milletvekili Turan Aydoğan ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Artı TV'de Altan Sancar'ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kobane operasyonlarını gerekçe gösterek başlattığı operasyonda aralarında HDP eski MYK üyelerinin de bulunduğu 17 kişinin tutuklanmasını değerlendiren siyasi parti temsilcileri, operasyonun tüm muhalefete yönelik olduğuna dikkat çekti.

HDP'li Kemalbay: IŞİD'in yenilmesinin intikamını bizden alıyor

HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, AKP'nin tek başına iktidar olamadığı 7 Haziran seçimlerinden bu yana HDP'yi tasfiye etmek üzerine bir siyaset yürüttüğünü söyleyerek, "İnkar ederek, yok sayarak, savaş polkitikalarını önceleyerek sorunların üzeri kapatılmak istendi. HDP'yi tasfiye etmek, edemiyorsa kriminalize etmek istediler ama bunu bugüne kadar başaramadılar" dedi. 

Kemalbay, operasyonları "AKP iktidarı IŞİD'in Suriye'ye geçmesine yol veren bir iktidardır, IŞİD'in yenilmesinin intikamını da bizden alıyor" sözleriyle değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, daha önceki siyasi davaları da örnek göstererek, "Türkiye'deki siyasi davalar salt hukuki saiklerle hayata geçirilen davalar değildir. Başka siyasi amaç ve gayeler vardır" dedi.

Kaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün gözaltına alınan MYK üyelerinin hükümetle İmralı arasında birçok aktif rol aldıkları ve bu rolleri hükümetin talep ve istekleri doğrultusunda, sürece katkıda bulunmak için aldıklarını biliyoruz. HDP'lilerin o süreçteki rolü, iktidar tarafından iyi biliniyordu. Buna rağmen 6 yıl boyunca bir şey yapılmamışsa eğer operasyonları, 'Suç işleyen kişiler yargı önünde hesap verecek' diye değerlendirmek mümkün değil."

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in tutuklanmasının ardından atanan kayyımın belediye binası önünde namaz kılmasına tepki gösteren Kaya, "Bayrakla, dinle rakiplerinizi alaşağı indirmeye çalışırsanız,o savunduğunuzu iddia ettiğiniz kavramnların içini boşaltmış olursunuz" dedi.

CHP'li Aydoğan: Dünyanın hiçbir hukuk sistemiyle anlatmak mümkün değil

CHP Milletvekili Turan Aydoğan da muhalefete dönük operasyonların hukuksuzluğuna dikkat çekti. Aydoğan, "Her baskı, yasaklama, legal siyasetten uzaklaştırma halkta karşılık bulmuyor. HDP'nin siyasetçilerine yapılan bu soruşturmayı, Ayhan Bilgen'in durumunu dünyanın hiçbir hukuk sistemiyle anlatmak mümkün değildir. Sandıkla gelen insana bu zulmü yapamazsınız" dedi. Aydoğan, "Türkiye'yi demokrasiye taşımak değil de otoriterliğin ayaklarını tahkim etmek isteyen sırayı CHP'ye de getirebilirler" yorumunda bulundu.

İYİ PARTİ’li Subaşı: HDP'nin başına gelen herkesin başına gelebilir

"Siyasi partiler birbirlerine karşı kamplaştırılıyor" diyen İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı, HDP'siz bir Meclis'in eksik ve antidemokratik olacağını söyledi. Subaşı, "HDP'nin başına gelen başka bir partinin başına gelecektir. Bütün haksızlıklara hangi kampta olduğuna, kimin başına geldiğine bakılmaksızın karşı çıkmalıyız" dedi.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *