ANASAYFA arrow right Güncel

İYİ Parti saldırıyı kınadı, Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: Bu tarihi bir yanlış olmuştur

İYİ Parti saldırıyı kınadı, Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: Bu tarihi bir yanlış olmuştur
YAYINLAMA: 17 Haziran 2021 / 19.28
GÜNCELLEME: 17 Haziran 2021 / 19.28
Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Çıray, 'O tür konuşmaların bu tür saldırganlara cesaret vereceğini görmemek için hiçbir şey bilmemek gerekir' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'de, parti binasına silahlı olarak giren bir saldırgan içeride bulunan parti görevlisini öldürdü. Saldırıya ilişkin ARTI TV'de değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Erdoğan'ın Akşener'e yönelik gerçekleşen saldırıya yönelik 'Bunlar daha iyi günleriniz' sözlerini hatırlattı. "Provokasyonlara ilişkin hadiseleri takdir eder şekilde konuşma ve suç işleyenleri adeta matrak bir iş yapmış gibi takdir etmek bu tür hasta ruhluların önünü açar. Bu tarihi bir yanlış olmuştur. Hele Cumhurbaşkanı seviyesinde birinin söylemesi çok daha vahimdir" diyen Çıray, "Tüm siyasi partiler olarak demokrasi partisinin parçası olarak bu hadiseyi görüp takip etmeliyiz, edeceğiz" çağrısında bulundu.

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray'ın konuya ilişkin ARTI TV'de yapmış olduğu açıklama şöyle oldu:

"Çok üzücü, çocuk yaşta bir kardeşimizi, evladımızı kaybetmiş olduk. Bu işin üzücülük vasfını daha da ağırlaştırıyor. Böyle bir şey yaşandığında tabi ki ilk yapılması gereken şey resmi makamlardan doğru bilgi almak. İlk verilen bilgilere göre, bir şizofren vatandaş buraya girmiş ve bu acı olay yaşanmış diye söylendi. Tabi bunun doğruluğu kesin değil. Ne olursa olsun bu durumla karşılaşmış olmak çok acı bir olay. Bunu kınıyorum ve geçmiş olsun diyorum. Bu hadiseyi dikkatle izleyeceğiz. Çünkü Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kardeşliğine zarar verecek her türlü şeyin bir asgari düzeyde müşterek olarak dünya görüşümüz ne olursa olsun bu olayın karşısında yer almalıyız. Bu konuda birlik içerisinde davranmalıyız.

Son zamanlarda birçok buna benzer sosyal medyada paylaşım yapıldı. Ellerine silahlar almış terörist pozu veren ve herkesi tehdit eden birçok insan ortaya çıktı. Bunlar hakkındaki tahribatın yeterince yapılmamış olması bunların cesaretlerini arttırmıştır. Bunlar gülüp geçilecek hadiseler değildir. Tüm siyasi partiler olarak demokrasi partisinin parçası olarak bu hadiseyi görüp takip etmeliyiz, edeceğiz.

Provokasyonlara ilişkin hadiseleri takdir eder şekilde konuşma ve suç işleyenleri adeta matrak bir iş yapmış gibi takdir etmek bu tür hasta ruhluların önünü açar. Bu tarihi bir yanlış olmuştur. Hele Cumhurbaşkanı seviyesinde birinin söylemesi çok daha vahimdir. İşte bir kere daha geliyoruz bir rejim sorunumuz var. Eğer geçmişteki gibi tarafsız birleştirici bir cumhurbaşkanımız olsaydı bu tür ifade ve olaylarla karşılaşmayacaktır. Tam aksine bu tür provokasyonlar olduğu zaman o tarafsız Cumhurbaşkanı sembolik gibi görünen ama o sembolik görüntüsünün arkasında devleti temsil ettiği için ağırlığı olan cumhurbaşkanı bu tür olaylara karşı çıkacak, bu tür olaylar karşısında derhal parti liderlerini toplayarak ortak bir karar alınmasını sağlayacaktı ne yazık ki şimdi bundan mahrumuz. Ve o tür konuşmaların bu tür saldırganlara cesaret vereceğini görmemek için hiçbir şey bilmemek gerekir.

Sebebi ne olursa olsun böyle bir saldırı asla kabul edilemez. Hele ki gündem değiştirme gibi basit bir gerekçeyle olamaz. Hadisenin mahiyetini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ancak ben bütün yurttaşlara şu çağrıda bulunmak istiyorum. Bunun bir provokasyon olma olasılığı yabana atılacak bir iddia değildir o nedenle eğer bu tür provokasyonlarla insanlarımızın sokağa dökülmesinin isteyenler varsa bunlara karşı dikkatli olmalıyız. Bu tür provokasyonlara haklılık kazandıracak hiçbir sokak hareketine girmemeliyiz ve meşru alanda meşru gösteri haklarımızı herhangi bir başka provokasyona neden olmayacak şekilde bu işin takipçisi olmalıyız.

Şimdi hep birlikte hem güvenlik açısından hem de adli soruşturmalarını dikkatle izleyeceğiz. Partimizin avukatları da bu soruşturmaları takip edecek. Türkiye çok fazla badirelerden geçti artık deneyim sahibi de olduk hepimiz. Yani badirelerin yaşanmamasını ve her türlü sorunun meşru alanda çözülmesi için gayret göstermeliyiz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *