ANASAYFA arrow right Güncel

İyi ki Türk Tabipler Birliği ve sağlık çalışanları var!

İyi ki Türk Tabipler Birliği ve sağlık çalışanları var!
YAYINLAMA: 18 Eylül 2020 / 21.31
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2020 / 21.54
Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği, basın açıklaması yaparak, Türk Tabipler Birliği’nin hedef gösterilmesine sert tepki gösterdi. Açıklamaya 21 Akademik Meslek Odası ile 35 Sivil Toplum Kuruluşu imza atarak destek verdi.

GAMOB Dönem Sözcüsü Aslı Ölçal Tezel, “Sağlık alanının en büyük akademik meslek örgütü olan Türk Tabipler Birliğine ve başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına iyi ki varsınız diyoruz” ifadelerini kullandı.

Tezel, “Üyeleri ile bu mücadelenin tam göbeğinde olan aylardır yorulmadan insan sağlığı için çalışan hekimlerin örgütü olan Türk Tabipleri Birliği’nin bu süreçte yaşananlara dikkat çekmek, uyarmak ve sağlık çalışanları ile dayanışma için yaptığı açıklamalardan dolayı hedef gösterilmesi, daha ötesi suçlanması, kapatılmasının istenmesi anlaşılır bir durum değildir. Bugün bizlere düşen pandemi mücadelesindeki hekimleri, eczacıları, hemşireleri ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etmek ve onlara yardımcı olabilmek için tedbirlere sonuna kadar uymak” ifadelerini kullandı.

Onlarca sağlık çalışanı ne yazık ki hayatını kaybetti

“Tüm dünyada ve ülkemizde aylardır Covid-19 küresel salgını nedeniyle kavruluyor” diyen Dönem Sözcüsü Tezel, “Dünya genelinde, enfekte insan sayısı 30 milyona, vefat sayısı ise 1 milyona yaklaştı. Ülkemizde ise 296 bin 391 pozitif vaka,7 bin 249 hayatını kaybeden insanımız bulunmaktadır. Bu mücadelede en ön cephede virüsle çarpışan sağlık çalışanları pandeminin zayıflatılması için inanılmaz çaba ve gayret gösteriyorlar. Diğer taraftan enfekte olmuş hastaların tedavisi dışında, hekimler ve sağlıkla ilgili bilim insanları salgının ve virüsün dünya yüzeyinden silinmesi için aşı geliştirme çalışmalarında insanlık tarihinin en hızlı ve yoğun mücadelelerinden birini veriyor. Yine bu mücadele sırasında Sağlık Bakanımızın beyanı ile ülkemizdeki tüm vakaların yüzde 10’undan fazlasının sağlık çalışanı olduğunu, yine onlarca sağlık çalışanın ne yazık ki hayatını kaybettiğini biliyoruz” diye konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *