ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İttifaklar, demokrasiyi ve siyaseti yozlaştırır

İttifaklar, demokrasiyi ve siyaseti yozlaştırır
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2021 / 15.29
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2021 / 15.29
CHP, solda ittifak hareketine sıcak bakmıyor. Baraj korkusu olan partilerin ittifak arayışında olduğunu belirten CHP’li milletvekili adayları, “Bu tür ittifaklar demokrasiyi yozlaştırmaktan başka bir amaca hizmet etmez” diye konuştu.

Solda ve sağdaki partiler arasında devam eden ittifak görüşmelerinin, bazı insanların milletvekili olabilmesi, siyaseti ve demokrasiyi yozlaştırma girişimi olduğunu ifade eden Turizm eski Bakanı CHP Milletvekili Adayı Abdülkadir Ateş, “Siyasetin temizlenebilmesi, dürüst insanların parlamentoya taşınabilmesi için gayret gösteren CHP, bu davranışları hiçbir zaman tasvip etmemiştir ve başarılı olacağını da düşünmüyoruz” dedi.

Ateş, “Bazı küçük marjinal partilerin bir araya gelmesi CHP’nin oylarını etkilemez. Çünkü ülkemiz önemli bir kararla karşı karşıya. Bu karar ülkeyi aydınlığa kavuşup kavuşmama kararıdır. Halkımız bu ittifaklara ilgi gösterip ülkeyi tehlikeye atmayacaktır” diye konuştu.

Barajı aşamayacaklarını anlayan partilerin ittifaklara yöneldiğini belirten CHP Milletvekili Adayı Ahmet Yılmaz da ittifakların partilere yarar getirmeyeceğini açıkladı. Yılmaz, mevcut gelişmelere göre 3 veya 4 partinin barajı aşma ihtimali bulunduğunu belirterek, “Binlerinin ittifak yapmasıyla halkın ittifaklara yöneleceği yargısına varılmasın “ dedi.

Solda devam eden ittifakların CHP’yi hiçbir şekilde etkileyemeyeceğini söyleyen Yılmaz, “Kararı 3 Kasım’da seçmen sandıkta verecek. Kamuoyunda zaten şu anda AK Parti ve CHP ön saflarda. Türk seçmeni bu iki parti üzerinde yoğunlaştı” diye konuştu. CHP’nin Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *