ANASAYFA arrow right Siyaset

İtalya Başbakanı Erdoğan için “Diktatör” dedi

İtalya Başbakanı Erdoğan için “Diktatör” dedi
YAYINLAMA: 09 Nisan 2021 / 15.02
GÜNCELLEME: 09 Nisan 2021 / 15.02
Draghi'nin Erdoğan için "diktatör" demesi üstüne İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Draghi için "Atanmış başbakan" dedi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için diktatör ifadesini kullandı.

Draghi, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Erdoğan’ı ziyareti sırasında, Ursula von der Leyen’e eşit temsil koltuğu verilmemesiyle ilgili konuştu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Draghi şunları dedi:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davranış şekline kesinlikle katılmıyorum, uygun olmadığını düşünüyorum. Komisyon Başkanı Von der Leyen'ın maruz kaldığı aşağılama beni çok üzdü. Fakat burada üzerinde durmamız gereken bir şey var: adını koyalım, bu ‘diktatör’ diyebileceğimiz kişilere ihtiyacımız da var. Görüş, fikir, davranış ve toplum vizyonu açısından farklılıklarımızı dile getirmekte açık olmalıyız, ama ülkemizin çıkarları için iş birliğine de hazır olmalıyız. Doğru dengeyi bulmalıyız."

Büyükelçi Bakanlığa çağrıldı

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Başbakan Draghni’nin Erdoğan’a “diktatör” demesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Çavuşoğlu: Atanmış Başbakan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunu dedi:

"Atanmış İtalya Başbakanı Draghi'nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz."

Dışişleri: Sözlerini geri alsın

Dışişleri Bakanlığı, İtalya Başbakanı Draghi'nin Erdoğan'a yönelik sözlerini "hadsiz ve çirkin” olarak yorumlayarak, ifadelerini “derhal geri almasını” istedi.

Ne olmuştu?

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Delegasyonu Başkanı Sergey Lagodinsky, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ziyareti sırasında, Ursula von der Leyen’e eşit temsil koltuğu verilmemesine dikkat çekti.

Lagodinsky, paylaştığı videoda Tayyip Erdoğan ve Charles Michel’in karşılıklı iki koltuğa otururken, Ursula von der Leyen’in ise ayakta kalmasına ve “Ehm” demesine dikkat çekerek, “‘Ehm’ AB-Türkiye ilişkilerinin ne şekilde olmaması gerektiğini ifade eden bir terim” dedi.

Lagodinsky, mesajında #GiveHerASeat (Kadına yer ver), #EU, #Turkey, #womensrights etiketlerini kullandı.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Eric Mamer de Ursula von der Leyen’in yaşanan durumla ilgili açıkça şaşırdığını belirterek, “Von der Leyen, Avrupa Konseyi Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı ile tamamen aynı şekilde oturmalıydı" dedi.

Avrupa Parlamentosu üyesi Sophie in ‘t Veld ise Erdoğan'ın önceki AB Konseyi Başkanı ve Komisyon Başkanı ile görüşmelerinde üç erkeğin de eşit temsil edildiğine dikkat çektiği tweet’inde yaşanan durum için “tesadüf değil, kasıtlı” diyerek Charles Mitcel’in neden sessiz olduğunu sordu.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *