ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İstihdam yaratan yerler kapanıyor 

İstihdam yaratan yerler kapanıyor 
YAYINLAMA: 21 Haziran 2020 / 16.49
GÜNCELLEME: 21 Haziran 2020 / 16.55

Kriz etkisini giderek artırırken, küçük ve orta ölçekli işyerleri kapanıyor. Son bir yıl içerisinde 900 civarında işyeri kapanırken, buralarda çalışan bin 300 kişinin işsiz kaldığı açıklandı. ESOB Başkanı Ökkeş Özpolat bu gidişle kapanan işyeri sayısının bini aşacağını ve ilerisini hiç iyi görmediklerini vurguladı.

Piyasada işsizliğin kol gezdiğini, esnafın iş yapamadığını, halkın alım gücünün giderek zayıfladığını söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Özpolat, kapanan işyerlerinin işçi çalıştıran, istihdam yaratan, imalat yapan (ayakkabıcı, halıcı, dökümcü, tornacı) yerler olduğunu belirterek, açılan işyerlerinin ise dürümcü, büfe ve kahvehane olduğuna dikkat çekti. Özpolat, ‘‘İnsanlar işsiz, iş yok işçi istihdam eden yerler tek tek kapanıyor. Bugün üniversite mezunları bile iş bulamadıklarından düşük ücretle çalışmayı kabul ediyor veya aldığı eğitimle bağdaşmayan işler yapıyor, kıraathane açıp çalıştırıyor. Bu olacak iş mi? . Gidişat kötü, ilerisi bizim için çok kötü. Herkes mağdur durumda” dedi.

Ülke böyle bir sıkıntı içerisindeyken hükümetin milletvekili maaşını artırma telaşı içerisinde olduğunu ifade eden Özpolat, “Bunların yaptığı utanmazlığın daniskası. 122.5 Milyon liraya milyonlarca insan çalışırken milletvekili kalkıyor maaşını 4-5 milyara çıkarmaya çalışıyor. Böyle saygısızlık olamaz. Bir tarafta çocuğuna verecek 100 bin lirayı bulamayan insan, öbür tarafta 2.5 milyarı az bulan milletvekili var” diye konuştu. Özpolat, milletvekillerinin maaş artışına karşı Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'in sergilediği tavrın çok yerinde olduğunu ve bunun için kendisine teşekkür ettiğini belirtti.

Özpolat, konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı olmasaydı, bu siyasiler başımıza çok daha kötü şeyler getirirdi. Cumhurbaşkanı, ekonomik krizde milletin adeta imdadına yetişiyor. Kendisine bin defa teşekkür ediyoruz ve destekliyoruz.

Her zaman yanındayız. Milletvekili maaş artışı kesinlikle referanduma gitmeli. Milletvekillerinin aslında, ülkemizde insanların yüzde 25’i yiyecek ekmek bulamazken, bizim böyle bir maaş artırmamız ayıptır, günahtır, insanlıkla bağdaşmaz diye karşı çıkması gerekiyor ama bunu yapmadılar. Hepsi de imzayı atıp tamam dedi.”

Milletvekillerinin bu ayıbından dolayı referanduma gidildiğinde halkla meclisin karşı karşıya geleceği görüşüne katılmadığını vurgulayan Özpolat, “Halk meclisle karşı karşıya gelmez. Ama halk seçtiğinden hesabını her zaman sormak ister. Eğri adam, dürüst olmayan adam, hesap vermekten kaçar, dürüst insan hesaptan kaçmaz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *