ANASAYFA arrow right Ekonomi

"İstihdam edilmemiş engelliler yoksulluk sınırının altında yaşıyor"

"İstihdam edilmemiş engelliler yoksulluk sınırının altında yaşıyor"
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Engelliler Konfederasyonu Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sini engelli bireylerin oluşturduğunu hatırlatarak bir açı
Engelliler Konfederasyonu Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sini engelli bireylerin oluşturduğunu hatırlatarak bir açıklama yayınladı: "Bu dönemdeki korona salgını engelli bireylerin yaşamlarını daha da sıkıntılı bir hale dönüştürmüştür."
Koronavirüs salgını nedeniyle çoğu kişinin zorunlu izolasyon içinde olduğu bu günlerde Engelliler Konfederasyonu bir açıklama yayınlayarak, "Bu dönemdeki korona salgını engelli bireylerin yaşamlarını daha da sıkıntılı bir hale dönüştürmüştür" dedi.
Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sini engelli bireylerin oluşturduğu hatılatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Zaten günlük yaşam içerisinde engellilerin büyük bir kısmı uygulanan yetersiz sosyal politikalar nedeniyle yaşamlarını güçlükle sürdürmektedir.
"Erişilebilirlik engelli bireylerin
yaşadığı öncelikli problem"
Bu dönemdeki korona salgını engelli bireylerin yaşamlarını daha da sıkıntılı bir hale dönüştürmüştür. Bu koşullarda engelliler çoğu temel haklarını da kullanamaz duruma gelmiştir.
Erişilebilirlik engelli bireylerin yaşadığı en öncelikli problemi olarak güncelliğini korumaktadır.
Çoğu engellinin kullandıkları ilaçlar, medikal ve sarf malzemelerinin birçoğundan ciddi katkı payı ve fiyat farkları alınmaktadır. Yaşamsal önem taşıyan bu malzemelere erişimde ciddi zorluklar yaşanmaktadır.
SSPE ve diğer kas hastalıklarında Fizik Tedavi, engelli bireyler için hayati önem arz etmektedir.
Ekonomik nedenlerle ulaşılamayan her ürün engelli bireyin bağışıklık sistemini etkileyerek, daha büyük yaşamsal sorunları tetiklemektedir.bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *